Najmlađi karatisti „Crvenke“ osvojili bronzu na prvenstvu Srbije ekipno u katama

63

CRVENKA - U subotu 31. marta 2018. godine, u sportskoj hali Mostonga u Somboru je, u organizaciji Karate federacije Srbije, održano Prvenstvo Srbije za poletarce, pionire i nade u katama.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Ovo takmičenje za najmlađe kategorije do 14 godina predstavlja najvažnije takmičenje u toku ove godine i na njemu su mogli da učestvuju samo takmičari i ekipe koji su se ranije kvalifikovali sa prvenstva Vojvodine i drugih regiona Srbije.

Zabeleženi su sledeći uspesi:

U ekipnoj konkurenciji poletaraca 2009. godište u katama, kata tim Karate kluba „Crvenka“ u sastavu: Jovan Lukić, Dušan Grabež i Neven Metikoš je osvojio 3. mesto i bronzanu medalju.

U konkurenciji poletaraca 2009. godište i mlađi u katama pojedinačno u klasi C (zeleni pojas) Jovan Lukić je osvojio 2. mesto i srebrnu medalju.

Ostali takmičari ovog puta nisu imali dovoljno sportske sreće da osvoje medalju ali su ostvarili prilično visok uspeh.

Takođe, u konkurenciji poletaraca 2009. godište i mlađi u katama pojedinačno u klasi E (žuti pojas) Neven Metikoš je posle izgubljenog meča sa 2:1 za 3. mesto osvojio 5. mesto, Dušan Grabež je na apsolutnom nivou za 2009. godište ispao u 1. kolu a Nađa Horvat je u konkurenciji ženskih nada 2005. godište u katama apsolutni nivo izborila plasman od 8. do 10. mesta.

U narednom periodu karatiste „Crvenke“ očekuje nastup na Kupu Vojvodine za kadete, juniore i seniore 15. aprila u Novom Bečeju, a od 2. do 30. aprla ponedeljkom, sredom i petkom od 17:30 do 19:00 sati u maloj sali Sportske hale Crvenka će se vršiti upis i prijem novih članova u Klub.