Penzioneri, prijavite se na oglas PIO fonda i dobijte besplatno 10 dana u banji

270

SRBIJA - Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje raspisao je oglas za upućivanje korisnika penzija na besplatnu banjsku rehabilitaciju.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Besplatna rehabilitacija u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjsko-klimatskim lečilištima traje 10 dana i na nju mogu da ostvare pravo korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije i čija penzija iznosi do 24.980 dinara, a koji to pravo nisu koristili u poslednjih pet godina.

Pravo da se jave na oglas imaju korisnici penzija iz kategorije zaposlenih, samostalnih delatnosti i poljoprivrednika koji, osim penzije u iznosu do 24.980 dinara nemaju druga lična primanja. Takođe, mogu da se jave i korisnici koji su pravo na penziju ostvarili primenom domaćih propisa i na osnovu međunarodnih ugovora (preračunato po srednjem kursu NBS 31. januara 2018. godine 1 evro = 118,742 dinara), pod uslovom da zbir tih penzija nije veći od 24.980 dinara.

Članstvo u penzionerskim organizacijama nije uslov za korišćenje ovog prava, a prijave na oglas podnose se do 13. aprila 2018. godine.

Ceo tekst oglasa pročitajte – OVDE.

Naše Mesto