Zlatna plaketa Laslu Greberu – Pingetu za doprinos razvoju karatea na 50 godina tog sporta u Vojvodini

186

KULA / SOMBOR - Pored svih uspeha na tatamiju, Karate klubu "Hajduk" iz Kule je ukazana izuzetna čast i priznanje jer je predsednik kluba Laslo Greber - Pinge dobio zlatnu plaketu od strane rukovodstva Karate Saveza Vojvodine za doprinos razvoju karatea, a povodom proslave 50 godina karate sporta u Vojvodini.

Predsednik KK "Hajduk" Kula Laslo Greber / Foto: Lazar Greber

Svečanost je održana u subotu 31. marta u Gradskoj Kući u Somboru, a prisustvovali su između ostalih Predsednik Sportskog Saveza Srbije Davor Štefanek, pomoćnik ministra Omladine i Sporta Republike Srbije Darko Udovičić, Gradonačelnica Grada Sombora Dušanka Golubović, Predsednik Karate Federacije Srbije Slavoljub Piper, Predsednik Karate Saveza Vojvodine Strahinja Tepavčević i delegacije iz Ministarstva Omladine i sporta Republike Srbije, Sekretarijata za Sport APV i mnogi drugi.

Predsednik Karate kluba „Hajduk“ Laslo Greber tu funkciju sa velikim uspehom obavlja već punih 22 godine i u tom periodu je klub postigao najbolje rezultate u svojoj istoriji i doživeo procvat kako u rezultatskom tako i u organizacionom smislu. Na međunarodnoj sceni je u tom periodu osvojeno čak 7 Evropskih medalja, 1 Svetska medalja, veliki broj Balkanskih, Mediteranskih, Jugoistočne Evrope itd. Na domaćoj sceni u SRJ, SCG, i Srbiji osvojene su 2 Premijer Lige, 6 nacionalnih Kupova, više desetina pojedinačnih državnih medalja, a klub je dao i više desetina državnih reprezentativaca u svih uzrasnim kategorijama i kroz klub su prošle hiljade vežbača. Laslo Greber je dobitnik i mnogih priznanja od KSJ, KSCG, KFS, KSV i više puta je biran za najuspešnijeg sportskog radnika u Opštini Kula.

„Ovo priznanje je svakako veliko dostignuće kako za predsednika lično tako i za naš klub i potvrda posvećenog, predanog, kvalitetnog i kontinuiranog rada na svim poljima i u svim segmentima. Karate klub „Hajduk“ je svojim radom i rezultatima postao brend u karate sportu i jedna od najuspešnijih i najrespektabilnijih organizacija.“ – rekli su u Karate klubu „Hajduk“ Kula.

Predsednik KFS S. Piper, Predsednik KSV S. Tepavčević i Predsednik KK „Hajduk“ Kula Laslo Greber. / Foto: L. Greber

Naše Mesto