U Somboru u utorak promocija vizuelne zbirke poetičnih misli Nine Novak Oiseau

55

SOMBOR - Gradska biblioteka Karlo Bijelicki u Somboru organizuje predstavljanje vizuelne zbirke poetičnih misli "U šapatu titraj", autorke Nine Novak Oiseau. Promocija će biti održana u utorak, 10. aprila u 18:00 časova.

Sombor / Foto: Wikipedia

Autorka u svom delu „U šapatu titraj“ pretvara u reči neprimetne detalje iz sveta prirode i uz pomoć zaboravljenih životnih mudrosti, skrivenih iza stihova, putuje po dubinama postojanja. Na svoj suptilan način slavi sitnice, kao što su klas žita, list drveta ili kap vode, koji u današnje vreme ostaju zanemareni, iako se upravo u njima skrivaju izuzetne vrednosti koje u suštini predstavljaju izvor života.

Već i sam naslov razotkriva da se radi o misaonim stihovima, nastalima u trenu i u šapatu, mada se iza njih kriju egzistencijalna pitanja te poruke koje u ljudima bude treperenje. Vizuelnu zbirku i čitanje stihova na večerima Nina Novak Oiseau nadograđuje video-animacijom grafičke dizajnerke Neže Trobec i muzikom bubnjara, kompozitora i pedagoga Aleša Rendlea, inače redovnog člana Big Banda RTV Slovenija.