Otvorena politička diskusija povodom dvogodišnjice održavanja lokalnih izbora u opštini Kula

30

KULA - Navršilo se skoro dve godine od održavanja lokalnih izbora u opštini Kula. Tim povodom smo pokrenuli diskusiju među lokalnim političkim partijama, a sve sa ciljem da se u interesu građana pokrene otvorena diskusija o političkim prilikama u našoj opštini.

Glasačka kutija / Foto: N. Janjanin

Svim lokalnim strankama koje imaju odbornike u Skupštini opštine Kula postavili smo isto pitanje, a ono je glasilo ovako:

Prošle su dve godine od održavanja lokalnih izbora u opštini Kula. Možete li prokomentarisati rad lokalne samouprave u periodu od kada je konstituisana skupština u novom sazivu?

Našem pozivu odazvala se većina lokalnih stranaka, uključujući DS, SPS, SDPS, SVM i Ruska stranka. Sve ove stranke dale su nam konkretne odgovore ili saopštenja u vezi sa postavljenim pitanjem. Razgovarali smo i sa predstavnicima drugih stranaka koje nisu dale odgovor na to jednostavno pitanje, uključujući SNS, SRS i POKS. Njihovi predstavnici su doduše obećali da će nam se javiti ili poslati odgovor u pisanoj formi, ali to do ovog trenutka nisu učinili. Pozivamo ih da ispune svoje obećanje, ne zbog nas, već zbog građana opštine Kula koji imaju pravo da čuju i njihova razmišljanja u odnosu na rad lokalne samouprave u poslednje dve godine.

Ovde možete videti na koji način su odgovorile sledeće stranke:

DS: DS Kula: Poslednje dve godine predstavljaju kontinuitet katastrofalne vlasti SNS-a od 2012. godine

SPS: „SPS Kula: Građani zaslužuju bolju i odgovorniju vlast“

SDPS: Dragutin Medojević: Vlast je dobila moju podršku, iako sam u početku bio skeptičan

SVM: Karolj Valka: U poslednje dve godine je urađeno dosta stvari

Ruska stranka: Hercen Radonjić Keka: Stanje u opštini Kula je skandalozno

S obzirom na to da u našoj opštini funkcionišu i druge lokalne političke organizacije, koje nemaju svoje predstavnike u Skupštini opštine Kula, pozivamo i njih da odgovore na isto pitanje svojim zvaničnim komentarima ili saopštenjem. Objavićemo ih sa velikim zadovoljstvom.

Naše Mesto