SPS Kula: Građani zaslužuju bolju i odgovorniju vlast

150

KULA - Pitali smo predstavnike Opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije kakav je njihov stav o radu lokalne samouprave posle dve godine od održanih lokalnih izbora u opštini Kula. U nastavku pročitajte njihovo saopštenje.

Foto: Wikipedia

Socijalistička partija Srbije u Kuli podržala je sve projekte koje je koalicija SNS i SPS na pokrajinskom i republičkom nivou pokrenula u oblasti zdravstva i u drugim oblastima značajnim za život građana.

Međutim, za lokalne moćnike u Kuli koji sada čine vlast, zakoni ne važe. Odbornici ne poštuju preporuke državnih organa Agencije za borbu protiv korupcije, upućuju im pogrde, a zapravo žele da izbegnu i prikriju odgovornost za nečasne i protivzakonite radnje. Jedan u nizu promašenih projekata jeste uređenje Kramerove ulice koje traje dve godine.

Socijalisti su uputili pismo Skupštini opštine Kula s ciljem da se vidi koji su to „lopovi“, da li oni i dalje sede na odgovornim mestima i kroje politiku naše opštine, a prikrivali su navodna krivična dela? Koje su to kriminalne bande kojima niko ništa ne može? Nismo odbili odgovor.

Odgovor vlast treba da uputi svim građanima u Kuli, ne samo socijalistima, zato što ih svi građani Kule plaćaju. Zato je red da znaju koji su to „stručnjaci“ u lokalnoj samoupravi koji dobijaju platu, a na posao ne moraju da dolaze. Zašto sve što je vlast u Kuli započela, nije završila, zašto svi projekti kasne sa realizacijom, zašto se radi nestručno i nekvalitetno?

Do sada su građani Kule jedino mogli da primete stranačko i familijarno zapošljavanje nestručnih kadrova, raskalašno trošenje novca stanovnika naše opštine, a to znači samo jedno – neodgovornost vlasti! Građani zaslužuju da za svoj novac dobiju bolje usluge u svim segmentima funkcionisanja lokalne samouprave. Kula zaslužuje bolju i odgovorniju vlast koja će raditi za dobro svih građana, a ne za uvećavanje ličnog bogatstva, navodi se u saopštenju Opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije.