Program 58. smotre dečjeg dramskog stvaralaštva „Jasna Vitas – Lukić“ u Kruščiću

80

KRUŠČIĆ - U Kruščiću će u utorak 17. aprila biti održana 58. opštinska smotra dečjeg dramskog stvaralaštva "Jasna Vitas - Lukić".

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Predstave će se igrati u sali Kulturno-umetničkog društva „Kruščić“, a organizator i domaćini smotre su Kulturno-prosvetna zajednica opštine Kula, Osnovna škola „Veljko Vlahović“ i KUD „Kruščić“.

Dramska sekcija Osnovne škole „Veljko Vlahović“ iz Kruščića i dramska sekcija „Luča“ izvešće od 10:00 časova „Malu sirenu“, autorski projekat Mirjane Badže, dok se od 11:30 igra predstava „Muke po Crvenkapi“, Kulturno-umetničkog društva „Lipar“ u režiji Tatjane Labović i Gorana Erića.

Predstavu „Pradedine igračke“ u režiji Petra Kurmana će u 13:00 časova izvesti Kulturno-umetničko društvo „Ivan Senjuk“ iz Kule, a od 14:30 na repertoaru je „Siromašni Romeo“ Todeta Nikoletića, koju će u režiji Milice Golubović izvesti učenici Osnovne škole „Isa Bajić“ u Kuli. Kulturni centar Kula će se u 16:00 časova predstaviti komadom „Lepotica i zver“ Željka Hubača, za koji režiju potpisuje Slobodan Nogavica.

Dom kulture Ruski Krstur i Dramski studio „Art“ nastupaju na rusinskom jeziku predstavom „Šarene jabuke“ Ivane Despotović u režiji Ksenije Bođanec, Dom kulture Crvenka izvodi „Pepeljugu“ po motivima teksta Šarla Peroa, koju je režirao Zoran Radulović, dok će Mađarski kulturni centar „Nepker“ iz Kule na mađarskom jeziku izvesti „Priču o letnjoj devojci“ Himlera Žofija, u režiji Pastora Jožefa.

Pokrovitelj smotre je Opština Kula.

Naše Mesto