Vrbaski „The Blow“ predstavio svog prvenca pod nazivom „Hello, Goodbye!“

181

VRBAS - Na zvaničnom YouTube kanalu benda "The Blow", pre nešto manje od sedam dana, osvanuo je prvi album pod nazivom "Hello, Goodbye!". Možemo slobodno reći "prvo pa muško", jer je ekipa iz Vrbasa pokazala da poseduje visok nivo svesti o muzici, što možete i sami zaključiti nakon prvog slušanja.

Foto: The Blow

Album „Hello, Goodbye!“ se sastoji od deset pesama pomešanih ritmova koje slušaoca „voze“ punih 45 minuta kroz priče potkovane odličnim gitarskim rifovima. Bilo bi suludo razmišljati o tome na koga nas „The Blow“ najviše podseća, isto tako nije fer „etiketirati“ autorski bend koji želi da prikaže svoj stil i svoj zaštitni znak u muzici. Zato ćemo reći da je „The Blow“ originalan bend iz malog vojvođanskog mesta po imenu Vrbas koji se potrudio i uspeo u tome da obogati muzički svet i bude primer kako se treba odnositi prema umetnosti i kvalitetnoj muzici.

Iz albuma ćemo izdvojiti numere „Never trust a woman“, „G Blues“, „I will die“ i dobro poznati „Šššpijun“ kao stilski epicentar benda koji putuje na ruti između bluza i rokenrola. Ostale pesme možete besplatno poslušati na zvaničnom YouTube kanalu bendaOVDE. Što se ekipe tiče, na albumu su radili Marko Aleksić (vokal), Srđan Vlahović (solo gitara), Stefan Beserminji (bas gitara), Krneta (bubanj i ritam gitara), Robert Telčer (gost).

Malo više informacija o albumu dobili smo od samog benda, tačnije za Portal „Naše Mesto“, govorio je Marko Aleksić, frontmen benda:

„Pesme su nastajale u periodu proteklih četiri, pet godina. Recimo pesmu „Anthem of the sun“, nismo nikad izvodili. Pesme sam ja komponovao, takođe sam pisao tekstove i muziku, a kako je kroz bend prošlo puno ljudi, pesme su tražile aranžman, način sviranja, pevanja i sve do snimanja… Na snimanju je ceo alum dobio poslednju notu, a snimali smo u studiju „Šamarčina“ u Vrbasu, kod Roberta Telčera, koji je bio dirigent snimanja i sve vreme nas „ložio“ da bismo tako zazvučali. U suštini, mi smo se za tih 5 dana snimanja družili, zezali, bili lepo raspoloženi i to se čuje u snimcima. Čuje se ta lakoća u snimanju. Nemamo neke vizije, niti misije, mislim, pesmu snimiš i onda je to to, ona pravi misiju, pronalazi put, ti si završio. Naziv albuma „Hello, Goodbye!“ je inspirisan istoimenom pesmom Bitlsa, ali nema baš takvo značenje. Simbolično je kao „e evo ga prvi album, Hello!“ i Goodbye, pošto do daljnjeg ne nastupamo uživo, pa kao „Doviđenja“. Žanrovski, neograničen, rock, bluz, fank, metal, latino, psychodelic, hindu, svega ima, svako može da pronađe nešto za sebe,“završava Aleksić.

Poslušajte pesmu „Never trust a woman“:

N. Janjanin