(FOTO) (VIDEO) „Poletarci“ posetili JKP „Komunalac“ Vrbas i obišli izložbu „Voda je blago“

278

VRBAS - U holu upravne zgrade JKP „Komunalac“ Vrbas otvorena je izložba najboljih radova likovnog dela konkursa „Voda je blago“. Među prvim posetiocima bili su predškolci vrtića „Poletarac“ Predškolske ustanove „Boško Buha“.

Foto: JKP "Komunalac" Vrbas

Deca iz pripremne predškolske grupe vrtića „Poletarac“ u pratnji likovnog pedagoga Ljubice Mirković i svojih vaspitačica Dragane Vujačić i Danice Milošević posetili su JKP „Komunalac“ kako bi pogledali radove najboljih mladih likovnih stvaralaca, a pre svega nagrađeni rad drugarice iz grupe Nađe Bokan.

Foto: JKP „Komunalac“ Vrbas

„Predškolska ustanova i JKP „Komunalac“ već tradicionalno sarađuju povodom Svetskog dana voda. Ove godine likovni konkurs bio je raspisan i za našu decu. Najbolji među njima dobili su priznanja, ali i specijalnu nagradu. Ovo je dobra prilika da se od malih nogu stvara svest o prirodnim resursima i potrebi njihovog očuvanja“, kazala je likovni pedagog Ljubica Mirković.

Foto: JKP „Komunalac“ Vrbas

Mališani su pored razgledanja slika, razgovarali sa zaposlenima i upoznali se sa radom ovog preduzeća, pre svega procesom proizvodnje i distribucije vode.

Foto: JKP „Komunalac“ Vrbas

„Zbog velikog interesovanja i blizu 800 pristiglih radova na konkurs, odlučili smo da postavku najboljih radova preselimo iz Gradske biblioteke u hol našeg preduzeća kako bi svi naši potrošači i korisnici usluga mogli da ih vide. JKP „Komunalac“ vrši edukaciju dece o vodi, a ovim konkursom želeli smo da podstaknemo decu na razmišljanje o značaju vode za celokupan život na planeti Zemlji i mislimo da smo u tome uspeli“, kažu u Sektoru marketinga JKP „Komunalac“ Vrbas.

Foto: JKP „Komunalac“ Vrbas

Izložba će biti otvorena do kraja aprila.