PU Sombor: Evidentirano 11 saobraćajnih nezgoda, u Kuli dve osobe poginule

147

KULA / SOMBOR / ODŽACI - Policijska uprava u Somboru izdala je saopštenje o stanju bezbednosti saobraćaja u opštinama Kula, Sombor, Odžaci i Apatin.

Ilustracija / Foto: Jelena Beljkaš / januar 2018. godine

U saopštenju stoji da je u toku prethodne nedelje, na području Policijske uprave u Somboru, evidentirano 11 saobraćajnih nezgoda u kojima su dve osobe poginule, četiri osobe su zadobile teške i pet osoba lake telesne povrede. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržano je 10 vozača.

Na teritoriji grada Sombora evidentirano je pet saobraćajnih nezgoda u kojima su dve osobe zadobile teške i tri osobe lake telesne povrede. Pet vozača je zadržano zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Na području opštine Apatin nisu evidentirane saobraćajne nezgode. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržana su četiri vozača.

Na području opštine Odžaci evidentirane su tri saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba zadobila teške telesne povrede.

U opštini Kula evidentirane su tri saobraćajne nezgode u kojima su dve osobe poginule, jedna osoba je zadobila teške i dve osobe lake telesne povrede. Jedan vozač je zadržan zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Napisano 50 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i izdat 281 prekršajni nalog.

Najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda je vožnja pod dejstvom alkohola.