(VIDEO) Vrbaski “Komunalac” najavio prvu ovogodišnju akciju odnošenja kabastog otpada

34

VRBAS - Javno komunalno preduzeće "Komunalac" Vrbas saopštilo je da će ekipe Poslovne jedinice „Čistoća“ sprovesti prvu ovogodišnju akciju odnošenja kabastog otpada sa vrbaskih ulica u subotu, 21. aprila.

Odnošenje otpada / Foto: JKP "Komunalac" Vrbas

Iz “Komunalca” navode da sugrađani mogu da ostave kabaste stvari ispred svojih kuća tog dana rano ujutro i podsećaju da se ova akcija tradicionalno organizuje u prolećnom i jesenjem periodu.

S dolaskom proleća, počinje i uređivanje domova, bašta, dvorišta i terasa, a kako otpad sakupljen tom prilikom, ne bi završio pored kontejnera ili na divljim deponijama, ekipe „Čistoće“, dva puta godišnje sprovode akciju odnošenja kabastog smeća. Prva je predviđena za 21. april.

„Pod kabastim stvarima podrazumevamo delove starog nameštaja, belu tehniku, auto gume, tvrdu plastiku, staklenu ambalažu, kao i manje količine biljnog otpada. Bitno je naglasiti da životinjski i građevinski otpad nećemo odnositi, jer za to nemamo mogućnosti“, kazao je poslovođa Poslovne jedinice „Čistoća“ Mladen Pavlović.

Kako kaže Pavlović, građani Vrbasa imaju visoku ekološku svest i pripremljeni dočekuju akciju.

„Retki su primeri da naši sugrađani iznesu stvari koje mi nismo u mogućnosti da odvezemo. Na proleće sakupimo mnogo manje otpada u odnosu na jesenje akcije. Građani su savesni, jer nas pozivaju u toku godine kako bi se blagovremeno pripremili za akciju i počeli sa prikupljanjem otpada“, objašnjava Mladen Pavlović.

Količine prikupljenog otpada stalno variraju, a građani najčešće iznose stari nameštaj i belu tehniku.