Milena Mandić vicešampion države u maratonskom plivanju, prva ovakva titula za PK „Bjelica“

415

VRBAS / KULA - U subotu, 14. aprila na bazenu "Dudova šuma" u Subotici održano je državno prvenstvo u daljinskom plivanju koje je organizovao Plivački savez Srbije.

Foto: Miloš Bjelica

Na ovom izuzetno teškom takmičenju plivalo je tridesetak najsmelijih plivača koji su se takmičili na 5.000 metara. Plivački klub „Bjelica“ iz Vrbasa učestvovao je prvi put na državnom maratonskom plivanju, gde je cilj bio samo da se stekne iskustvo plivanja maratona.

Foto: Miloš Bjelica

Najveće iznenađenje na takmičenju je bila Milena Mandić koja je postala vicešampion države u kategoriji juniora i osvojeno treće mesto u apsolutnoj kategoriji. Sara Pavljuk je otplivala kao ulazno godište kadeta odličnu trku gde je bila prva u svom godištu a peta u kategoriji kadeta.

Foto: Miloš Bjelica

„U klubu su svi prezadovoljni, niko nije očekivao ovakav rezultat. Pripritet nam je bilo državno prvenstvo u plivanju koje se uspešno završilo titulom prvaka na 400 metara mix i dve bronzane medalje, a posle toga smo imali desetak dana priprema za maratonsko plivanje. Svake godine pomeramo granice, već osam godina osvajamo medalje na državnim prvenstvima a sada će nam biti motiv da probamo već sledeće godine da imamo prvaka države i u maratonskom plivanju“, kažu iz PK „Bjelica“.