(REZULTATI ANKETE) Preko 50 odsto ispitanika izjavilo da ipak gleda „Nemanjiće“

32

KULA / VRBAS / SOMBOR / ODŽACI - Nedavno smo sproveli anketu o popularnosti serije "Nemanjići: Rađanje kraljevine" među stanovnicima opština Kula, Vrbas i Odžaci i grada Sombora.

Zvanični logo serije / Foto: wikipedia.org

Građani ovog puta nisu bili toliko motivisani za učešće u anketi, pa smo na uzorku od 70 ispitanika mogli da vidimo da su mišljenja prilično podeljena.

Svega 4,5 odsto učesnika u anketi izjavilo je da prvi put čuje za seriju koja je bila predmet ispitivanja, što i ne čudi jer je takozvani „državni projekat“ prilično dobro medijski propraćen, posebno zbog negodovanja velikog broja gledalaca jer, kako se kaže „i loša reklama je reklama“.

Građani kojima se serija ne dopada su ipak u većini i čine 65,7 ispitanika. Ipak, 27,1 odsto svih ispitanika tvrdi da seriju gleda iako im se ne dopada, a čak 38,6 odsto smatra da je serija užasna i da omalovažava najveću srpsku dinastiju. Oni koji smatraju da je serija odlična i tvrde da je redovno prate čine 30 odsto svih ispitanika koji su učestvovali u anketi. Ukoliko spojimo glasove ovih što gledaju seriju iako im se ne dopada i onih koji smatraju da je odlična, dolazimo do zaključka da preko 50 odsto, tačnije 57,7 odsto ispitanika gleda „Nemanjiće“.

Naša čitateljka Suzana iznela nam je svoje viđenje serije „Nemanjići: Rađanje kraljevine“:

„Začuđujuće je da je Stefan Nemanja prikazan kao bezvoljan, melanholičan, bez energije, uvek prljave kose užas jedan. On gradi velelepnu Studenicu a živi u brvnari?! Serija je totalni promašaj, gluma očajna, scenografija užasna, sramota za RTS. Bolje da snimaju jeftine i loše serije kao što su „Komšije“ ili „Psi laju, vetar nosi“ koje posle prve episode nisam više htela da gledam jer su snimane kao da se prikazuju na TV Pink“, napisala je Suzana u komentaru.

Naše Mesto