Program 58. opštinske smotre dečjeg muzičko-folklornog stvaralaštva

134

LIPAR - Objavljen je program 58. opštinske smotre dečjeg muzičko-folklornog stvaralaštva koja će se održati u Liparu, u subotu 21. aprila.

Ilustracija / Foto: Naše Mesto

Od 17:00 časova nastupiće predstavnici Doma kulture Sivac i to gajdaš Mihajlo Radović koji će izvoditi „U livadi pod jasenom“ i „Đurđevica“, zatim frulaš Darko Kovačević sa Moravskim kolom, mlađa pevačka grupa će izvesti „Sinoć mi je lane moje“, a mlađa folklorna grupa srpske igre iz Sivca.

Kulturno-umetničko društvo „Lipar“ će od 17:20 izvesti običaj i izvorne igre iz Like „Okreni se kolo moje malo“, a Osnovna škola „Vuk Karadžić“ izlazi na binu u 17:24 i izvodi „Adame, đe si“, iz Korduna.

KUD „Srbija“ iz Kule od 17:27 izvodi igre iz Gruže, Dom kulture Sivac će od 17:33 igrati igre iz okoline Niša, a potom igre iz Dimitrovgrada. Od 17:48 na scenu izlazi folklorni ansambl Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Crvenke, koji će izvesti igru iz Levče „Posejao deda tri leje luka“. Dom kulture Ruski Krstur posle toga izvodi „Na livadi“, a Dom kulture Sivac „Igre iz Šumadije“.

OŠ „Vuk Karadžić“ ponovo stupa na scenu od 18:17, kada će izvesti igru iz Leskovca „Ide Jovo od oranja“. KUD „Ivan Senjuk“ iz Kule u 18:25 izvodi „Korobočku“, a posle toga „Bukovinski tanec“. „Igre iz Kobišnice“ će u 18:40 izvesti KUD „Srbija“, zatim sledi Dom kuture Ruski Krstur sa „Svitanjem“, a potom izvode i „Karički, čapaši i čardaši“. Mađarski kulturni centar „Nepker“ iz Kule nastupa posldnji sa igrama iz Mezefelda.

Organizator i domaćin smotre su Kulturno-prosvetna zajednica opštine Kula, Osnovna škola „Nikola Tesla“ i KUD „Lipar“ iz Lipara.

Naše Mesto