(VIDEO) Boris i Jelena, Vozači i iznajmljivači velikog srca, gostovali u Šarenici

226

VRBAS - Boris Bijelović i Jelena Marković, osnivači grupe "Multiart - Vozači i iznajmljivači velikog srca" bili su na Vaskrs, 8. aprila gosti u emisiji "Šarenica".

Foto: rts.rs

Oni su upoznali gledaoce sa svojom humanitarnom grupom koja omogućava deci sa smetnjama u razvoju i drugim obolenjima da besplatno letuju ili zimuju zahvaljujući ljudima koji za njih obezbeđuju smeštaj i prevoz bez novčane naknade.

Boris Bijelović iz Vrbasa, jedan od osnivača ove grupe, rekao je da je grupa regionalna i da se praktično ceo region ujedinio oko jedne ovako plemenite priče. On dodaje da deca sa teškim oblicima invaliditeta svakog dana igraju tešku utakmicu i umaraju se i oni i njihovi roditelji i zbog toga im je potreban odmor.

Jelena Marković je objasnila da lečenje, lek i terapija nisu život, nego je život kada dete uleti u more, kada se popne na planinu ili se valja u travi. Dodala je da roditelji dece sa invaliditetom, ali i odrasli sa invaliditetom nemaju sredstava, energije ili vremena za takvu vrstu odmora, a sanjaju o tome.

Ova organizacija obezbeđuje besplatan smeštaj za svu decu sa područja bivše Jugoslavije, kao i smeštaj za roditelje čija su deca na bolničkom lečenju.

Udruženje „Multiart“ se godinama bavi podrškom deci sa smetnjama, invaliditetom i retkim bolestima u opštini Vrbas i razvija različite vrste programa, a od leta 2017. godine je pokrenut i regionalni program besplatnih letovanja i zimovanja za decu sa poteškoćama i njihove porodice.

Vozačima i iznajmljivačima velikog srca možete da se priključite – OVDE.

Pogledajte isečak emisije „Šarenica“ sa Borisom Bijelovićem i Jelenom Marković:

Naše Mesto