(REZULTATI ANKETE) Više od pola ispitanika se ne oseća bezbedno

96

KULA / CRVENKA - Prošle nedelje smo napravili anketu u kojoj smo pitali naše sugrađane da li se osećaju bezbedno u svojoj sredini.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Kulsku opštinu je nedavno za kratko vreme potreslo nekoliko strašnih događaja kakve ne pamte ni naši stariji sugrađani, zbog čega se povelo pitanje o stanju bezbednosti građana.

U anketi koju smo sproveli učestvovalo je 172 ispitanika, koji su imali priliku da odgovore na jedno od pet postavljenih pitanja.

Svega 8,7 odsto ili 15 učesnika u anketi reklo je da se u svojoj sredini oseća veoma bezbedno, dok je njih 25 odsto, odnosno 43 ispitanika izjavilo da se oseća bezbedno, tačnije svoju bezbednost u sredini u kojoj žive ocenili su četvorkom.

Najviše ispitanika, 31,4 odsto ili njih 54, bezbednost u svojoj sredini ocenilo je trojkom, time rekavši da se ne osećaju previše bezbedno. Učesnici u anketi koji su izjavili da se osećaju nebezbedno čine 18,6 odsto, tačnije njih 35 je bezbednost i svom okruženju ocenilo dvojkom, a nešto manje ispitanika, 16,3 odsto, što čini njih 28, osećaju se veoma nebezbedno.

Ako bismo odgovore učesnika podelili u dve grupe, došli bismo do zaključka da se njih 66,3 odsto, tačnije 117 ispitanika od ukupnog broja učesnika u anketi, oseća nebezbedno u svojoj sredini.

Naše Mesto