(VIDEO) Predstavljeni naučnoistraživački rezultati na stručnoj tribini u Vrbasu

139

VRBAS - U četvrtak je u Vrbasu održana stručna tribina namenjena prezentaciji naučnoistraživačkih rezultata iz oblasti zaštite životne sredine i alternativnih izvora energije.

Tribina u Vrbasu / Foto: Naše Mesto

Tribina je održana u 13:00 časova u prepunoj sali bioskopa „Jugoslavija“, uz prisustvo velikog broja zainteresovanih učenika, koji su sa velikom pažnjom ispratili prezentaciju predstavnika Udruženja pronalazača i inovatora Čelarevo – Bačka Palanka.

Samoj prezentaciji naučnoistraživačkih radova prethodilo je izlaganje predstavnika Saveza pronalazača Srbije akademika mr Slobodana Bate Simića, koji je tom prilikom predsedniku opštine Vrbas Milanu Glušcu uručio zlatnu povelju i osveštani zlatnik Belog anđela.

Milan Glušac rekao je da ovakvim tribinama, sličnim sastancima i edukacijama opština Vrbas pokušava da podigne nivo svesti najmlađih, ali i svih ostalih građana.

„Ono što je jako bitno jeste da ekološki problem ili crnu tačku Evrope koja se naziva Veliki bački kanal, a nalazi se u Vrbasu, mi pokušavamo da rešimo već dugi niz godina. Moje je lično mišljenje da ćemo uspeti da rešimo ovaj problem jer se uporedo radi i kanalizaciona mreža i centralno postrojenje za preradu otpadnih voda. Sve će to rezultirati i čišćenjem Velikog bačkog kanala. Kada on bude očišćen i kada se sve te mere budu preduzele imaćemo svakako zdraviju životnu sredinu, a samim tim i poboljšani životni kvalitet naših sugrađana“, rekao je Milan Glušac, predsednik opštine Vrbas.

Kako je najavljeno, Opština Vrbas će i ubuduće biti pokrovitelj tribina i predavanja koji za cilj imaju podizanje ekološke svesti kod mladih.

Pogledajte video prilog iz Vrbasa:

Bane Grbić