Raspisan javni poziv za dodelu montažnih kuća izbeglim licima

556

SRBIJA - Raspisan je javni poziv za izbor korisnika pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica dodelom 30 montažnih kuća.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Pravo na dodelu montažnih kuća imaju izbegla lica koja su status izbeglice u Republici Srbiji stekla usled događaja iz perioda od 1991. do 1995. godine, bez obzira na njihov status u vreme rešavanja stambene potrebe. Lica koja konkurišu treba da su smeštena u kolektivnim centrima, nekom drugom vidu kolektivnog smeštaja ili da su ugroženi bivši nosioci stanarskog prava, trenutno smešteni u privatnom smeštaju, kao i da nemaju trajno rešenje u zemlji porekla ili Republici Srbiji.

Podnosilac prijave mora da u svojini ili susvojini ima zemljište koje je upisano u katastru nepokretnosti, a da je na istom dozvoljena gradnja i da ispunjava sve uslove građevinske parcele. Zemljište kojim se konkuriše za dodelu pomoći može da se nalazi bilo gde na teritoriji Republike Srbije.

Korisnik kome bude dodeljena montažna kuća ima obavezu da sam snosi sve naknade i takse za dobijanje lokacijskih uslova, građevinske dozvole, upotrebne dozvole kao i troškove uknjižbe izgrađene montažne kuće. U njegovoj obavezi je i da snosi troškove infrastrukturnog opremanja građevinskog zemljišta, troškove priključka na elektro, vodovodnu i kanalizacionu mrežu, kao i troškove doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta.

Naše Mesto