Policija evidentirala 12 saobraćajnih nesreća, šest osoba povređeno

85

KULA / SOMBOR / ODŽACI - Policijska uprava u Somboru izdala je saopštenje o stanju bezbednosti saobraćaja na teritorijama opština Kula, Sombor, Odžaci i Apatin.

Ilustracija / Foto: Jelena Beljkaš / januar 2018. godine

U saopštenju se navodi da je u toku prethodne nedelje, na području Policijske uprave u Somboru, evidentirano 12 saobraćajnih nezgoda u kojima su tri osobe zadobile teške i tri osoba lake telesne povrede. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržano je osam vozača.

Na teritoriji grada Sombora evidentirane su četiri saobraćajne nezgode u kojima su dve osobe zadobile teške i jedna osoba lake telesne povrede. Dva vozača su zadržana zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Na području opštine Apatin evidentirane su četiri saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba zadobila lake telesne povrede. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržana su tri vozača.

Na području opštine Odžaci evidentirane su tri saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba zadobila teške i jedna osoba lake telesne povrede.

U opštini Kula evidentirana je jedna saobraćajna nezgoda. Tri vozača su zadržana zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Napisano 38 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i izdato 334 prekršajnih naloga.

Najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda su neprilagođena brzina, neustupanje prvenstva prolaza i nepropisno kretanje unazad.