(FOTO) Kuljanin Veljko Popović uspešan na Beogradskom maratonu, uskoro trči na državnom prvenstvu

208

KULA - Posle velike pobede na ultramaratonu od Osijeka do Apatina na dužini od 50 km, kada je u konkurenciji od 142 trkača zauzeo prvo mesto sa rezultatom 3:46:02, Veljko Popović je ostvario još jedan sjajan rezultat.

Foto: Mića Ignjatović

Na nedavno završenom 31. Beogradskom maratonu, na dužini od 42 kilometra, Veljko je istrčao svoj 76. maraton u karijeri i 18. maraton u Beogradu. Zauzeo je 18. mesto u generalnom plasmanu sa rezultatom 3:10:32, u konkurenciji od oko 1.500 maratonaca.

Foto: Mića Ignjatović

„Vreme je bilo pretoplo, pa se malo odrazilo na moj rezultat. Ipak sam zadovoljan kakve rezultate postižem sa malo treniranja i bez ičije pomoći. Sve to radim iz velike ljubavi prema trčanju. Poslednje tri godine sam državni prvak u ultramaratonu na 100 kilometara, a uskoro imam novo državno prvenstvo. Čast mi je što naša država ima ovakve sportiste, ali znajući da poslednje dve godine ne postoji ni izbor za najbolje sportiste opštine, dovoljno govori ko vodi opštinu i koliko se razume u sport. Bez obzira na sve, ja ću i dalje trčati i dokazati da sam i dalje u vrhu srpske atletike i uskoro očekujem svoju desetu jubilarnu medalju“, rekao je Veljko Popović.

Foto: Mića Ignjatović