Predstavnici Evropske unije obišli radove na Centralnom postrojenju za preradu otpadnih voda

95

VRBAS - Predstavnici Delegacije Evropske unije u Srbiji i Ministarstva zaštite životne sredine sastali su se u petak sa rukovodiocima opština Kula i Vrbas, gde su se na licu mesta upoznali sa radovima na Centralnom postrojenju za preradu otpadnih voda.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Gosti su obišli delove postrojenja na kojima se gradi kanalizaciona mreža u Kuli i Crvenki i želeli su da provere da li je opština Vrbas ispunila obaveze koje je preuzela na sebe.

Predsednik opštine Vrbas Milan Glušac rekao je tom prilikom da su radovi na postrojenju nastavljeni, kao i da se nadzorni organ vratio na gradilište. On je dodao da izgradnja kanalizacione mreže mora da teče uporedo i da je opština Vrbas realizovala dve ugovorne obaveze – formiranje zajedničkog preduzeća sa opštinom Kula i izgradnja pristupnog puta, a ono što je ostalo je da se do Centralnog postrojenja za preradu otpadnih voda dovede gasna mreža.

Natalija Trivković iz Jedinice za praćenje realizacije projekta izgradnje Centralnog postrojenja rekla je da ostaje da se izgradi digestor i zgrada uz njega, što predstavlja važan deo postrojenja koji služi za razgradnju organskog sadržaja i proizvodnju bio gasa. Kako je rekla Natalija Trivković, postrojenje u ovom trenutku radi u ograničenom obimu, a u kanal se već ispušta voda koja nikada nije bila toliko prečišćena.

Naše Mesto