Slatki dani u srcu Bačke, kako je bilo prošle godine u Crvenki

483

CRVENKA - Manifestacija "Slatki dani u srcu Bačke" ostala je u lepom sećanju mnogobrojnim posetiocima, koji su prošle godine uživali u bogatom kulturno-umetničkom programu, slatkišima, druženju ali i koncertima Dženana Lončarevića i legende Zvonka Bogdana.

Foto: TO Kula, Miljan Bosnić

Prošle godine je u Crvenki po prvi put održana manifestacija „Slatki dani u srcu Bačke“, na kojoj su se predstavili mali i veliki proizvođači slatkiša iz Crvenke i okolnih mesta. Organizatori su se potrudili da promovišu lokalne posebnosti kroz kulturu, sport i gastronomiju. Manifestacija je bila namenjena pre svega najmlađima, a u programu i svečanom defileu učestvovalo je preko 400 mališana. Za naše najmlađe, organizatori su pripremili divan program za decu na kome su posle mnogo godina učestvovale mažuretkinje, štulaši, žongleri, animatori i sve ono što deca najviše vole.

Tokom celog dana, u Crvenku su pristizali gosti i radoznali posetioci iz okolnih mesta, koji su obilazili prodajne štandove, prezentacije, a ujedno i pratili program na bini u centru grada.

Povodom „Slatkih dana“ bila je otvorena i izložba etnološkog blaga Crvenke, autora Milana Tatalovića, pa su posetioci mogli da se upoznaju sa istorijom i načinom života varoši koja se prvi put spominje 1543. godine.

Prošle godine su se takođe predstavili i Srednja tehnička škola iz Crvenke, brojna sportska i kulturna društva, a manifestacija „Slatki dani u srcu Bačke“ završena je koncertima Dženana Lončarevića i Zvonka Bogdana. Manifestaciju je prošle godina organizovala Turistička organizacija opštine Kula i Mesna zajednica Crvenka, u saradnji sa sponzorima Fabrikom šećera Crvenka i Fabrikom Jaffa biskvit.

Tog 13. maja 2017. godine, Crvenka je tokom čitavog dana bila epicentar opštine Kula, a kako je bilo na koncertima, možete da zaključite sa kadrova iz video snimka.

Ova priča o „Slatkim danima“ jeste podsećanje na prošlu godinu i sve one lepe trenutke iz Crvenke, ali postoji još jedan razlog zašto se ona ponovo spominje. Kako su najavili organizatori, manifestacija će se ponovo održati, pa ako niste bili prošle godine, evo šanse da 11. i 12. maja posetite Crvenku i uživate u bogatom programu, slatkišima i koncertima!

Naše Mesto