(VIDEO) Spremite se za „Slatke dane u srcu Bačke“ i tri koncerta u centru Crvenke

288

CRVENKA - Nakon što smo se podsetili kako su protekli prošlogodišnji "Slatki dani" u Crvenki, vreme je da najavimo šta su organizatori pripremili za predstojeći vikend. 

Promo slika / Foto: TO Kula

Manifestacija “Slatki dani u srcu Bačke” ostala je u lepom sećanju mnogobrojnim posetiocima, koji su prošle godine uživali u bogatom kulturno-umetničkom programu, slatkišima, druženju ali i koncertima, o kojima više možete pročitati – OVDE.

„Slatki dani“ će i ove godine, pored koncerata, imati različite prateće sadržaje. Već u petak u 15:00 časova počinje likovna kolonija, na kojoj će učestvovati naši eminentni slikari, kao i najtalentovanija deca slikari, učenici osnovne škole. U 16:00 časova gost će biti Uroš Petrović, koji će napraviti interakciju sa decom, a oko 17:00 Kulturno-umetničko društvo „Srbija“ iz Kule izvešće splet igara i pesama iz naših krajeva i krajeva cele stare Jugoslavije. Goste će od 18:00 časova zabavljati „Dinamika bend“, a od 19:00 bend „Carte Blanche“, dok u 21:00 čas počinje koncert poznatog „Tropico benda“.

Za vreme trajanja manifestacije biće otvorena i Slatka ulica, u kojoj će biti promovisani proizvođači slatkiša, zatim etno postavka i paviljoni gde će biti štandovi sportskih organizacija, škola, udruženja voćara i vinogradara koji će promovisati naše telečko vinogorje, dok će sa druge strane biti postavljene tezge udruženja žena iz opštine Kula i okoline. Osim toga, spremljena su i iznenađenja.

U subotu će od 11:00 do 13:00 časova biti održan program za najmlađe, gde će se dečici deliti pokloni. U dečjem programu će učestvovati Haos animatori, mažoretkinje, štulaši, mađioničari i žongleri. Na glavnoj bini biće održana prezentacija osnovne i srednje škole.

Posle ovoga najavljen je i deo programa povodom obeležavanja 30 godina otkako je Rukometni klub „Crvenka“ osvojio kup Jugoslavije, gde će se prikazati deo utakmice između „Crvenke“ i „Metaloplastike“ i gde ćemo čuti od aktera utakmice kako je to sve izgledalo i napraviti neku retrospektivu do današnjih dana.

Na manifestaciji će biti održano i proglašenje najbolje torte, pošto će biti takmičenje za najbolju Jaffa tortu i najbolju pesmu o Crvenki kao najslađem selu. Od 16:00 do 19:00 časova izvodiće se pesme i igre gde će učestvovati kulturno-umetničko društvo iz Crvenke i gosti iz okolnih mesta, od 20:00 je koncert Ane Kokić, a od 22:00 Harisa Džinovića.

U razgovoru za Portal „Naše Mesto“, direktor Turističke organizacije opštine Kula Vladimir Stanković je dodao još da manifestacija „Slatki dani“ ima ambiciju da postane jedna od većih manifestacija u Vojvodini i smatra da su se stekli uslovi da ona od ove godine traje dva dana, a kasnije možda i tri.

„Ove godine očekujemo daleko veću posetu i ovom prilikom bih zamolio građane Crvenke da na manifestaciju dođu peške i kao dobri domaćini ostave parking mesta za goste koji će doći sa strane“, završava Stanković.

Pogledajte video najavu za „Slatke dane 2018“:

Naše Mesto