(VIDEO) (FOTO) Vokalni sastav „Sion“ održao u Kuli koncert duhovne muzike

268

KULA - Povodom obeležavanja hramovne slave Svetog apostola i jevanđeliste Marka, u Kuli je održan koncert duhovne muzike Vokalnog sastava "Sion" iz Sremske Kamenice.

Foto: N. J.

Vokalni sastav „Sion“ oformljen je u novembru 2014. godine na ideju kompozitora i dirigenta Ljubomira Milanovića. „Sion“ okuplja mlade ljude, dugogodišnje horske pevače, studente muzike ali i amatere, koje je povezala ljubav prema muzici, a cilj im je popularizacija kamernog horskog zvuka i širenje umetnosti horskog pevanja. Pevači „Siona“ su u martu 2017. godine osvojili srebrnu medalju na internacionalnom takmičenju u Pragu, a iste godine u Bijeljini osvajaju prvo mesto.

Foto: N. J.

Pevači su izvodili kompozicije srpskih autora, a kako kažu, posebna im je čast što su mogli da izvode kompozicije Isidora Bajića u mestu u kome je umetnik rođen. Na opšte oduševljenje prisutnih, pevači „Siona“ izveli su i epohalno delo kulskog kompozitora, „Srpkinju“, što je propraćeno gromoglasnim aplauzom. Posetioci su pored njega mogli da čuju i dela Mokranjca, Tajčevića i Stankovića.

Foto: N. J.
Foto: N. J.

Otac Borislav Tošić zahvalio se na kraju prisutnima koji su došli u tolikom broju, ali i izvođačima koji su uveličali slavlje kulskog pravoslavnog hrama i podelio im zahvalnice.

Pogledajte nastup Vokalnog sastava „Sion“:

Naše Mesto