Pljuštali golovi na utakmicama fudbalskih klubova iz opštine Vrbas

289

VRBAS - Za vikend su odigrane utakmice 25. kola Područne fudbalske lige Subotica i 17. kolo MFL Bačka Topola - Mali Iđoš - Vrbas - Bečej - Srbobran na kojima su učestvovali klubovi iz opštine Vrbas.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

FK „Proleter“ iz Ravnog Sela odigrao je nerešeno protiv „Obilića“ iz Novog Kneževca i upisao novi bod, što je bilo dovoljno da napreduje za jedno mesto na tabeli. Utakmica je završena rezultatom 1:1.

OFK „Vrbas“ se u samom startu odlično snašao protiv „Panonije IM Topole“ i u drugi deo igre ušao bez neizvesnosti sa dva gola prednosti. U drugom poluvremenu gostujući tim je smanjio vođstvo vrbaskog kluba, ali su Vrbašani ipak završili sa 3:1 i trenutno se sa 47 bodova nalaze na četvrtoj poziciji.

Utakmicu između FK „Sutjeska“ iz Bačkog Dobrog Polja i FK „Vinogradar“ iz Hajdukova obeležo je nesvakidašnji broj golova. Posle izjednačenja od 3:3 na kraju prvog poluvremena, u drugom delu je lopta još šest puta otišla iza gol linije. Utakmica je završena rezultatom 7:5 za ekipu iz Bačkog Dobrog Polja, koja trenutno zauzima sedmo mesto.

Za „Iskru“ iz Kucure utakmica sa poslednjeplasiranim FK „Horgoš 1911“ bila je poput dečje igre. Bez mnogo truda, Kucurani su u prvom poluvremenu čak četiri puta dali gol domaćoj ekipi, da bi u drugom delu samo potvrdili sa petim. Iako su domaći smanjili za jedan gol, FK „Iskra“ je upisao nova tri boda i trenutno krasi treću poziciju na tabeli.

U okviru 17. kola Međuopštinske fudbalske lige Bačka Topola – Mali Iđoš – Vrbas – Bečej – Srbobran, FK „Budućnost“ iz Savinog Sela gostovao je u Radičeviću kod ekipe „Mladosti“. Savinoselci su odigrali nerešeno sa po jednim golom na obe strane i na taj način upisali jedan bod, zbog čega su nazadovali na tabeli, zamenivši mesta sa „Obilićem“ iz Zmajeva koji je kod kuće savladao FK „Tomislavci“. Zmajevčani se sada nalaze sa trećoj poziciji, između FK „Tomislavci“ na drugom i FK „Budućnost“ na četvrtom mestu.

M.V.