in

M. P. (1981) nožem ranio dva policajca u Sivcu, osumnjičeni uhapšen zbog teškog ubistva u pokušaju

SIVAC / KULA - Pripadnici Ministarstva untrašnjih poslova u Kuli, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Somboru, uhapsili su M.P. (1981) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo u pokušaju.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Policiji je sinoć oko 21 sat prijavljeno da se ulicom u Sivcu kreće čovek sa nožem i motkom u rukama.

Policijski službenici su odmah izašli na lice mesta, a osumnjičeni se tereti da je ugledavši patrolu najpre oštetio službeno vozilo, potom ubo nožem policajca i zatim pobegao.

On se sumnjiči da je potom nastavio da preti i patrolama koje su u međuvremenu stigle i pronašle ga i tom prilikom je naneo i sebi posekotine, a prilikom  hapšenja ubo je nožem i još jednog policijskog službenika.

Uviđaj je izvršio zamenik tužioca Višeg javnog tužilaštva u Somboru.

Naše Mesto

Kako ocenjuješ ovo?

0 points
Upvote Downvote

Komentari

Leave a Reply
  • Nauči ti da čitaš…

   Iz Krivičnog zakonika:

   2. Pokušaj krivičnog dela

   Pokušaj

   Član 30

   (1) Ko sa umišljajem započne izvršenje krivičnog dela, ali ga ne dovrši, kazniće se za pokušaj krivičnog dela za koje se po zakonu može izreći kazna zatvora od pet godina ili teža kazna, a za pokušaj drugog krivičnog dela samo kad zakon izričito propisuje kažnjavanje i za pokušaj.

   (2) Učinilac će se za pokušaj kazniti kaznom propisanom za krivično delo, ili ublaženom kaznom.

  • Bez obzira na sve, primena sile mora biti srazmerna opasnosti, to se zove nuzna odbrana i krajnja nuzda, uci se i u skoli i na akademiji, za kurs ne znam ali verovatno i tamo. Problem je sto policajci nisu dovoljno obuceni da prepoznaju granicu kada smeju upotrebiti silu ukljucujuci vatreno oruzje a jos vise jer upotreba vatrenog oruzja povlaci gomilu konsekvenci u sluzbi, i naknadnih pravdanja i procena.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Loading…

0

Komentari

0 komentari

Sara Pavljuk pobednica međuokružnog prvenstva u atletici, u utorak trči u Novom Pazaru

U utorak bez električne energije u Somboru