Fudbal u opštini Vrbas: „Iskra“ ubedljiva sa sedam pogodaka, Savinoselci se pokazali u Malom Iđošu

448

VRBAS - U okviru 26. kola Područne fudbalske lige Subotica i 18. kola MFL Bačka Topola - Mali Iđoš, Vrbas - Bečej - Srbobran utakmice je igralo šest klubova iz opštine Vrbas.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

FK „Iskra“ iz Kucure nastavlja pobednički niz. Kucurani su za vikend dočekali ekipu FK „Napredak“ iz Nadalja i pobedili ubedljivim rezultatom 7:1. Pobedu su svojim golovima obezbedili Vajagić, Gubaš i Serdar sa po dva pogotka i Marojević sa jednim. „Iskra“ se trenutno nalazi na drugom mestu na tabeli i za prvoplasiranom „Bajšom“ zaostaje za sedam poena.

Posle vođstva „Jadrana“ iz Feketića sa 2:1 u prvom delu utakmice, fudbaleri „Sutjeske“ iz Bačkog Dobrog Polja su se u drugom poluvremenu probudili i dali još tri gola, koje je domaći tim pokušao da nadmaši, ali bezuspešno. Utakmica je završena rezultatom 3:4, pobedom „Sutjeske“.

OFK „Vrbas“ gostovao je u nedelju u Hajdukovu kod „Vinogradara“, koji je za dva mesta lošije plasiran od Vrbašana. OFK „Vrbas“ je istrajnom i ubedljivom igrom došao do rezultata 0:3, ne dozvolivši domaćoj ekipi da priđe golu. Vrbašani se trenutno nalaze na trećem mestu i imaju isti broj bodova kao drugoplasirana „Iskra“.

Nažalost, „Proleter“ iz Ravnog Sela nije imao sreće poput ostalih vrbaskih klubova i izgubio je u gostima kod „Sente“ sa 3:1. Ravnoselci trenutno imaju 23 boda i nalaze se na 12. mestu, a u narednom kolu će ugostiti FK „Panonija IM Topola“.

U MFL Bačka Topola – Mali Iđoš, Vrbas – Bečej – Srbobran takmiče se FK „Obilić“ iz Zmajeva i FK „Budućnost“ iz Savinog Sela.

FK „Obilić“ bio je gost kod FK „Mladost Radost“ iz Srbobrana, koji se pobedom nad timom iz Zmajeva popeo na četvrto mesto, dok je „Obilić“ sa trećeg pao na petu poziciju. Utakmica je završena rezultatom 5:0 za domaći tim.

S druge strane FK „Budućnost“ iz Savinog Sela pokazala se u Malom Iđošu i porazio domaćine sa 2:0. FK „Budućnost“ je sa nova tri boda u Malom Iđošu sa četvrtog napredovala do trećeg mesta.

M.V.