in ,

(REZULTATI ANKETE) Kuljani žele da se u Kramerovu ulicu vrati stara kaldrma

KULA - Kako je Kramerova ulica u Kuli bolna tačka naših sugrađana i tema mnogih razgovora, pitali smo stanovnike Kule šta oni smatraju da je pravo rešenje za nju, kako bi građani konačno mogli da je neometano koriste.

Kramerova ulica u Kuli / Foto: B. Grbić

U anketi smo ponudili pet odgovora i ostavili dodatno prostora čitaocima našeg portala da sami iznesu svoj predlog. Kako to uvek biva u ovakvim situacijama, pored velikog broja konstruktivnih predloga, koji bi mogli da se realizuju, bilo je i onih šaljivih.

Prošlo je godinu i po dana otkako je Kramerova ulica otvorena prvi put i trenutno je u toku treća rekonstrukcija zbog “neposlušnih” behaton kocki koje ne drži mesto i stalno iskaču, pomeraju se i izvaljuju.

U anketi koju smo pokrenuli, 318 čitalaca našeg portala glasalo je za jedan od pet ponuđenih predloga.

Foto: J. B.

Svega šest učesnika u anketi smatra da je rešenje da se podloga ponovo nabije i vrati behaton. Ne treba ni da čudi tako mali broj glasova, budući da ovo rešenje nije bilo uspešno prethodna dva puta.

Veliki broj ispitanika je, izgleda, “digao ruke” i smatra da ulica treba da se asfaltira. Čak 112 učesnika smatra da bi ovo trebalo da bude trajno rešenje za Kramerovu ulicu.

Od behatona ipak nisu svi odustali, pa tako 21 ispitanik misli da bi, umesto ponovnog nabijanja postojeće, trebalo napraviti čvrstu podlogu, a preko nje bi išao behaton, čisto kao dekoracija.

Devetnaest pesimističnih građana označilo je odgovor “Ostaviti ovako kako jeste jer smo navikli”, a više od 50 odsto ispitanika, tačnije 160 učesnika u anketi želi nazad kaldrmu po kojoj je Kramerova ulica bila poznata i van Kule.

Veliki broj građana učestvovao je u diskusiji na Fejsbuku, pa tako jedan od komentatora kaže da bi ulica duže trajala da su je popločali “Lego” kockicama. Komentatori su predlagali da se na tom mestu izgradi fontana, bazen, hipodrom, ali i da Kuljani počnu da koriste zaprežna kola, jer bi samim tim ulica duže trajala.

U moru šaljivih komentara istaklo se i nekoliko konstruktivnih predloga, pa se tako u jednom predlaže da se vrati kaldrma i posadi dosta zelenila, da se postave klupe, sredi fontana i postavi više ulične rasvete, kao i da se napravi staza za bicikliste i zatvori saobraćaj za teretna vozila.

Mnogi smatraju da bi u Kramerovoj ulici trebalo da se napravi pešačka zona, ali su svi saglasni oko jedne stvari: angažovati stručnjake a ne amatere.

Povodom radova u Kramerovoj ulici, razgovarali smo i sa predsednikom opštine Kula koji je u kratkoj izjavio objasnio sledeći korak u rekonstrukciji. Pročitajte šta je predsednik izjavio i pogledajte video prilog – OVDE.

Podsetimo se kako su tekli prvi radovi u Kramerovoj ulici u Kuli:

Naše Mesto

Kako ocenjuješ ovo?

0 points
Upvote Downvote

Komentari

Leave a Reply
  1. SVE OVE VODITELJE PROJEKTA. OSNOVNO PITANJE SILA PUTA KRAK JEDNAKO MOMENAT.STO ZNACI VECA PLOCA VECI MOMENAT.TURSKA KALDRMA RADENA PRE STO I VISE GODINA NIGDE NIJE PROPALA , ILI DUGO TRAJE. TAD NIJE BILO INZINJERA KO DANAS ,ALI SU ZNALI MANJA KOCKA PO POVRSINI A VECA U DUBINU I STABILNOS JE VELIKA . MALI KRAK PUTA SILA MANJI MOMENAT STABILNIJA PLOCICA.ARHIMET JE REKO :DAJTE MI OSLONAC POMERICU ZEMLJU.PROBLEM JE STO RADE LJUDI KOJI NEPOZNAJU MATERIJU A VODE POSAO I OPSTINU.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Loading…

0

Komentari

0 komentari

(VIDEO) Ukradena princeza i Osvetnici u sredu u kulskom bioskopu

Najviša ocena na eksternom vrednovanju za OŠ “Petar Petrović Njegoš” iz Vrbasa