(VIDEO) Rotary klub Kula donirao opremu i uredio školsko dvorište OŠ „Vuk Karadžić“ Crvenka

136

CRVENKA - Kulski rotarijanci sproveli su još jednu dobrotvornu akciju i pomogli uređivanje školskog dvorišta Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Crvenki.

Foto: Naše Mesto

Rotary klub Kula osnovan je 2005. godine i deo je udruženja Rotary International kome pripadaju klubovi iz celog sveta. Klub okuplja profesionalce različitih struka koji su spremni da humanitarnim radom doprinesu unapređenju svojih sredina. Organizacija je takođe poznata i po mnogim akcijama koje se sprovode na globalnom nivou.

Sekretar lokalne organizacije Rotary kluba u Kuli Vojin Ačanski rekao je da klub često sprovodi lokalne akcije. „Pomažemo mlade talente, pomažemo škole, odlazimo u pravoslavnu i katoličku crkvu, družimo se sa drugim rotari klubovima. Naš znak je zupčanik, što u stvari predstavlja naše međusobno uklapanje i povezivanje. Okupljamo ljude različitih struka. Imamo čak i svog predstavnika u ujedinjenim nacijama“, rekao je on.

Za Portal „Naše Mesto“ govorio je i Jovan Rokić, predsednik Rotary kluba u Kuli. „Ove godine smo izveli mnogo akcija u kulskoj komuni, a jedna od većih sprovedena je u osnovnoj školi u Crvenki. Školi smo donirali kontejner za rekvizite koje koriste i škola i atletski klub. Takođe smo u školskom dvorištu posadili petnaest tuja, ali tom prilikom i povadili nekoliko sibirskih brestova koji su bili velika opasnost za decu.“, rekao je on i apelovao na nadležne organe da zabrane u kulskoj opštini sadnju sibirskog bresta, u naseljima, na javnim površinama i školama, kao što je to već učinjeno u Somboru.

On je takođe naveo i da je kulski Rotary klub u saradnji sa STŠ „Mihajlo Pupin“ Kula usput napravio i držače za bicikla, koji su postavljeni ispred osnovne škole. Ove držače su izradili učenici STŠ „Mihajlo Pupin“, čime je spojena potreba jedne škole sa nastavnim programom druge škole.

Pogledajte video prilog koji smo napravili u Crvenki:

Naše Mesto