(FOTO) (VIDEO) U Vrbasu formiran Organizacioni odbor 2. Kupa nacija u boksu

89

VRBAS - Održana je konstitutivna sednica Organizacionog odbora 2. Kupa nacija u boksu za juniore i juniorke, koji se u Vrbasu održava od 15. do 19. avgusta.

Foto: BK "Čarnok"

Sednici su prisustvovali predstavnici Bokserskog saveza Srbije, Opštine Vrbas, Bokserskog kluba „Čarnok“, kao i predstavnici vrbaskih javnih preduzeća, ustanova i organizacija. Takmičenje će biti organizovano u Centru za fizičku kulturu „Drago Jovović“, a očekuje se učešće boksera iz 30-ak država. Ovo je drugi po redu turnir, od ukupno pet koliko je predviđeno da se održi u Vrbasu.

Opština Vrbas spada u red onih koje posebnu pažnju poklanjaju oblasti sporta, istakli su predstavnici Opštine Vrbas.

„Sa zadovoljstvom ističem da je Vrbas nosilac ovakvog jednog Kupa. Potrudićemo se da naša opština bude dobar domaćin svim učesnicima turnira, kako bi u svoje zemlje poneli lepe utiske i širili pozitivne reči o Vrbasu“, rekao je predsednik opštine Milan Glušac otvarajući sastanak.

Foto: BK „Čarnok“

Prema rečima Srđana Stanića, člana Opštinskog veća zaduženog za sport, interesovanje dece za boks sve više raste, što je najbolji dokaz i rezultat dobrog rada kluba, ali i popularnosti ovog sporta.

Retko koji sport može da okupi takmičare iz tako velikog broja zemalja kao što je boks, naglasili su predstavnici BK „Čarnok“ ističući da su pripreme u toku.

„Potrudićemo se da ove godine kompletna organizacija bude na još većem nivou nego što je bila prošle godine. Nastojaćemo da otklonimo sve nedostatke koje smo uočili prošle godine. Ideja je da za finale turnira napravimo profesionalnu rasvetu i ozvučenje, da pored sportskog i vizuelni efekat bude potpun“, rekao je Igor Škundrić, trener BK „Čarnok“.

Foto: BK „Čarnok“

Željko Žmukić, predsednik i trener BK „Čarnok“ rekao je da će na ovom takmičenju nastupiti dva juniora iz Vrbasa, prvak Srbije Stefan Camović i perspektivni Dušan Drinčić, koji ozbiljno i naporno treniraju.

Prema rečima Jovice Panića iz Bokserskog saveza Srbije, direktora turnira, Vrbas je dobrom organizacijom prethodne godine potpuno opravdao odluku da bude domaćin Kupa nacija.

„Iako je rano, već imamo potvrdu sa više kontinenata o učešću na turniru, iz Evrope, Afrike, Azije. Konkretno od većih reprezentacija to su reprezentacije Rusije, Kazahstana, po prvi put Gane i Indije…Trudićemo se da ovo takmičenje bude bolje organizaovano od prethodnog“, rekao je Panić.

Organizacioni odbor koji broji 16 članova uložiće napore da ova sportska manifestacija bude na najvišem mogućem nivou, a BK „Čarnok“ nastojaće da mlade vrbaske boksere pripreme tako da ispune sva očekivanja vrbaske publike.