(FOTO) Uhapšeni E. P. (28) i I. M. (31) sa područja Vrbasa, policija zaplenila tri pištolja i 34.000 „tramadola“

398

VRBAS - U dve odvojene akcije, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu zaplenili su 34.000 kapsula „tramadola“ i tri nelegalna pištolja i uhapsili dvojicu osumnjičenih sa područja Vrbasa.

Foto: mup.gov.rs

Pretresom stana u Novom Sadu koji koristi E. P. (28), policija je pronašla dva pištolja kalibra 7,65 mm i 16 metaka, kao i 34.000 kapsula „tramadola“ i manju količinu marihuane.

Foto: mup.gov.rs

On se tereti za krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Za nelegalno posedovanje oružja osumnjičen je i I. M. (31), u čijem je vozilu istog dana policija u Novom Sadu pronašla nelegalni pištolj CZ 99 i 15 metaka.

Foto: mup.gov.rs

Obojici je određeno zadržavanje do 48 sati, po odobrenju javnog tužioca kome će biti dovedeni na saslušanje.

Šta je „tramadol“?

Tramadol je centralno delujući analgetik i koristi se u lečenju umerenog do umereno jakog bola. Lek ima širok spektar delovanja, uključujući i tretman za sindrom nemirnih nogu, gastroezofagealni refluks, i fibromijalgiju. Razvila ga je farmaceutska kompanija Grünenthal GmbH krajem 70-ih godina 20. veka.

Tramadol je poznat po tome što oslobađa serotonin, hormon zadovoljstva.