in

POKS Kula organizuje niz aktivnosti za svoje sugrađane

KULA - Opštinski odbor Pokreta obnove Kraljevine Srbije Kula u narednom periodu organizuje niz aktivnosti pod nazivom „POKS - blizu svima“.

Foto: POKS

Cilj navedenog jeste da se tokom predstojećih letnjih meseci Kuljanima omogući pristup nizu aktivnosti usmerenih na olakšavanje života, počevši od pomoći deci i roditeljima u pripremi završnog ispita za upis u srednje škole, preko pomoći u legalizaciji, besplatne pravne pomoći do razgovora sa pokrajinskim poslanikom i odbornikom u SO Kula.

Aktivnosti će biti realizovane prema datom rasporedu u naznačeno vreme u prostorijama POKS-a u Kuli u Ulici Svetozara Markovića 1, (ugao ulica Lenjinove i Svetozara Markovića, preko puta MUP-a). Građani će putem lokalnih sredstava javnog informisanja i zvanične Fejsbuk stranice „POKS KULA – Pokret obnove Kraljevine Srbije Kula“ biti blagovremeno informisani o eventualnim izmenama i dodatnim terminima i aktivnostima.

Takođe sve potrebne informacije građani mogu dobiti u prostorijama stranke, putem maila poks.kula@gmail.com ili putem FB stranice: POKS KULA – Pokret obnove Kraljevine Srbije Kula.

Kako ocenjuješ ovo?

0 points
Upvote Downvote

Komentari

Leave a Reply
 1. Bas lepo. Strucna lica pomazu sugradjanima u ovim teskim trenucima. A i da nisu teska, sve da sve cveta oko nas, opet je to za svaku pohvalu. Ali pored toga bih zamolio nekoga iz doticne partije da mi nesto pojasni, bez da se uvredi, jer mi to nije namera: Kakva je strucna referenca da nas vas clan predstavlja u pokrajinskim organima i iz kog razloga je on na toj funkciji u ime nas 36-40000 hiljada (i svakim danom sve manje). Da li je on pravi izbor tj resenje koje smo imali? Hvala unapred i sve najbolje u vasoj akciji koja je ovde opisana.

  • Поштовани,
   Најпре захвалност што пратите наш рад. ПОКС се трудио и даље ће се трудити да колико је у нашој моћи олакша живот свим нашим суграђанима, бар на овај начин, кроз акције усмерене на конкретне проблеме грађана.
   Што се тиче избора посланика, као и сви посланици и представник ПОКС-а у Скупштини АПВ, он је биран на листи за коју су грађани целе Војводине гласали. До сада је заједно са другом посланицом у АПВ из Куле заступао интересе наше средине. Ми сматрамо да то ради на ваљан начин, а у прилог томе говори и податак да се у Општини Кула реализују пројекти изградње индустријске зоне уз помоћ покрајинских органа, да су одобрена средства за изградњу рекреативног центра, да се ради на томе да се општине Врбас, Кула и Сомбор повежу аутопутем са коридором 10 и избегну несношљиве гужве у саобраћају и да је решено питање Бегејца изградњом пречистача отпадних вода. Све ово би било тешко изводљиво без лобирања и залагања наша два посланика из Куле у САПВ.
   Посланик Ненад Трбовић је по звању машински техничар, а дужи низ година ради у црвеначкој шећерани на месту референта за набавку сировина (уколико су Вам од значаја стручне квалификације). Дакле човек који долази из сектора привреде и производње. Као председник ОО ПОКС-а Кула, окружен је људима од струке и квалитета који су чланови нашег одбора (неки од њих су и реализатори назначених акција), а за које се не могу придодати разне квалификације и придеви који се иначе каче за чланове странака (претпостављам да схватате о каквим квалификацијама говоримо). Дакле, ПОКС КУЛА у САПВ представља један човек иза кога стоји тим људи који могу одговорити на различита питања из различитих домена и који пружају помоћ нашем посланику. Ми бисмо били пресрећни када би Кулу заступало и више људи различитих профила који ће лобирати за нашу средину, али то је ствар избора грађана и воље бирача.

    • Поштовани, надамо се да смо на овај начин успели да одговоримо на Ваше питање на задовољавајући начин. За све додатне информације слободно нас контактирајте путем е-поште poks.kula@gmail.com

     • Odgovorili jeste. Hvala. Ali iskreno receno, meni se javi averzija i ostali propratni osecaji na svaku stranacku aktivnost i ljude koji pristupaju istim u ovoj nasoj sredini. Postovacu svaku akciju koju neko organizuje za dobrobit nas gradjana, ali tvrdim da je stranacko okupljanje razlog da pojedinci profitiraju, a ne da nama kao zajednici bude bolje. Bez dobre, postene, gradjanske inicijative, ovde ‘leba nema. To svi (znaju) znamo.

     • Свако има право на своје мишљење и то право треба поштовати.
      Уколико имате неки предлог или иницијативу, ми смо отворени за сарадњу. Сматрамо да су у нашој политичкој опцији коректни, образовани и одговорни људи, спремни да саслушају грађане, а грађани ће на изборима рећи свој суд.
      За све додатне информације будите слободни да нас контактирате на poks.kula@gmail.com
      Свако добро!

     • Imam odmah zillion predloga. Da krenemo od prvog pa ako njega usvojite, mozemo videti i za ostale. Pokrenite inicijativu za smenu svih ljudi koji nemaju adekvatnu strucnu spremu sa svih mesta u javnim ustanovama i preduzecima. Moze? Budite ljubazni pa mi javite da li ste uzeli u razmatranje. Hvala unapred i srecan rad.

     • Предлог Вам је на месту!
      ПОКС се залаже да млади, образовани, вредни и квалитетни људи добију позиције у друштву,а на добробит свих грађана. Наш тим чине управо такви, дакле кадрови са дипломама државних факултета, са знањем и искуством (у табели можете наћи имена неких од наших чланова који раде на горе описаној акцији). У свакој области која се тиче наше локалне самоуправе имамо личност која може дати одговор на сваки проблем, почевши од економије, социјалне политике, здравства, образовања, културе, рада државних органа, саобраћаја, просторног планирања… Конкретно, ПОКС КУЛА је у припреми Плана за Кулу са којим намеравамо да упознамо грађане на јесен, где ћемо изнети наше виђење решења проблема и исто понудити становништву на увид. Управо то је и разлог ове преписке са Вама на јавном порталу-комуникација са људима и уочавање реалних и правих проблема у нашој општини.
      Наравно да људи који немају стручну спрему која је потребна за обављање одређаног посла не могу бити постављени на одређено место. То је и смисао конкурса и јавних позива. То се уређује правилницима о систематизацији радних места у свакој установи/предузећу посебно. Дакле ако установа културе, нпр. тражи драмског уметника на то место не може доћи металоструг. (поређење је само узето као пример, без алузије на било шта).
      Још једном Вас позивамо да нам се обратите на маил адресу poks.kula@gmail.com у циљу размене идеја и искустава, будући да овакав начин комуникације није најцелисходнији.
      Свако добро!

 2. Svaka cast ekipi iz POKS-a. Strucna pomoc, pa i savet koji je jos i besplatan uvek dobro dodje u vreme kad se sve zivo naplacuje.
  Samo napred.

 3. OK priča, treba volontirati i učiniti nešto za svoju zajednicu. Politikom se ne bavi uvek iz ličnog interesa nego iz opšteg interesa. Neki mogu da uče iz ovog primera

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Loading…

0

Komentari

0 komentari

(FOTO) PerSu marketi generalni pokrovitelji takmičenja “Naj kolačić”

Bez struje u petak u Vrbasu, Crvenki i Somboru