(VIDEO) U Vrbasu održano prvenstvo Vojvodine u kuglanju za slepe i slabovide

217

VRBAS / KULA / ODŽACI - U kuglani Centra za fizičku kulturu "Drago Jovović" u Vrbasu u sredu je održano 69. Prvenstvo Vojvodine u kuglanju za slepe i slabovide.

Ilustracija /Foto: pixabay.com

Takmičenje je održano u organizaciji Međuopštinskog udruženja slepih i slabovitih Kula, Vrbas, Odžaci, a otvaranju je prisustvovao i predsednik opštine Vrbas Milan Glušac.

Glušac je ovom prilikom izjavio da se Opština trudi da iz svog ograničenog budžeta pomogne što više klubova, manifestacija i kulturnih dešavanja. Predsednik opštine Vrbas je istakao da slepi i slabovidi mogu da se bave ograničenim brojem sportova, a kuglanje je jedan od njih, tako da će uvek pomoći u organizaciji ovakvog turnira.

Na ovogodišnjem prvenstvu učestvovalo je 25 kuglaša iz šest međuopštinskih udruženja, a najviše uspeha postigli su upravo članovi Međumesnog udruženja slepih i slabovidih Vrbas, Kula, Odžaci, koji su osvojili čak tri zlatne medalje.

Anđelka Ružin, sekretar Saveza slepih Vojvodine, rekla je da je kuglanje jedno od najmasovnijih sportova u kojem učestvuju slepi i slabovidi i da se pored toga bave atletikom, plivanjem, golbalom i šahom i veoma su uspešni u tim disciplinama.

Kako kaže Ljiljana Drašković, sekretar Međumesnog udruženja slepih i slabovidih Kula, Vrbas, Odžaci, ova organizacija broji oko 130 članova i jednako su raspoređeni u sve tri opštine, ali samo u Kuli postoji prostor u kome mogu da se druže. Ona je dodala da se slepi i slabovidi, po mišljenju Svetske zdravstvene organizacije, suočavaju sa jednim od najtežih hendikepa. Drašković je ovom prilikom najavila manifestaciju „Vredne ruke slepih žena Vojvodine“.

Naše Mesto

Pogledajte prilog Televizije Bačka: