Stefan Žarić dobitnik nagrade „Youth Heroes“ za kulturu i umetnost

180

KULA - U Istraživačkoj stanici "Petnica" su u petak dodeljene nagrade pobednicima trećeg po redu konkursa "Youth Heroes", čiji je cilj predstavljanje mladih heroja u Srbiji kako bi postali inspiracija mladima.

Stefan Žarić

Nagrade su dodeljene iz četiri oblasti: obrazovanja/nauke, preduzetništva/kreativnih industrija, kulture/umetnosti i društvenog aktivizma, a izabrano je 15 mladih heroja koji će kroz zasluženi medijski prostor pružiti pozitivan primer mladima, ali i celokupnoj javnosti u Srbiji.

Jedan od 15 mladih heroja je i Stefan Žarić, kome je uručena nagrada za doprinos kulturi i umetnosti. Stefan je istoričar umetnosti iz Kule koji se bavi proučavanjem modnog nasleđa Srbije i više puta je nagrađivan za svoj rad.

Podsećamo da je Stefan prošle godine dobio 50. jubilarnu nagradu Spomen-zbirke Pavla Beljanskog za najbolji master rad odbranjen na Odseku za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta u Beogradu, posle čega je pozvan na prestižnu naučnu konferenciju u Londonu gde je bio prvi učesnik iz Srbije u istoriji ove konferencije.

Predsednik Upravnog odbora EXIT fondacije Ivan Petrović izjavio je da dodeljivanjem ovih nagrada žele da podrže i skrenu pažnju na sve one koji se neumorno trude da unaprede sebe i svoje okruženje i svojim uspehom pošalju poruku da je sve moguće. On je dodao da mu je posebno drago što je ovogodišnja dodela priznanja „Youth Heroes“ organizovana u Petnici, koja je najveći rasadnih mladih talenata u regionu.

Stefanovu knjigu/master rad možete da preuzmete – OVDE.

Naše Mesto