Profesoru Vlastimiru Vujiću uručena nagrada „Zlatno pero Štajerske“

79

KULA - Profesoru Vlastimiru Vujiću, ređenom Kuljaninu, uručena je 16. maja međunarodna nagrada za životno delo u oblasti novinarstva "Zlatno pero Štajerske".

Vlastimir Vujić / Foto: YouTube printskrin

Nagradu mu je u Budimpešti uručio Rade Bakračević, glavni i odgovorni urednik „Štajerskih novica“, novinar i društveni radnik iz Maribora, koji je kazao da se ova nagrada dodeljuje već 12 godina istaknutim novinarima i književnicima.

Bakračević je rekao da je komisija odlučila da jedan od četiri ovogodišnja laureata bude i profesor Vujić zbog svog uspeha u novinarstvu i angažovanja u projektima.

Vlastimir Vujić istakao je da nagradu priznaje kao svoj četrdesetpetogodišnji rad u novinarstvu i da ovu nagradu ne deli samo sa srpskom zajednicom u Mađarskoj nego i sa svojim Kuljanima.

Učenici gimnazije „Nikola Tesla“ iz Budimpešte su ceremoniju uručivanja nagrada obogatili govoreći pesme Radeta Bakračevića, koji se pored novinarstva bavi i pisanjem poezije.

Vlastimir Vujić već četvrt veka radi kao profesor u Srpskoj gimnaziji „Nikola Tesla“ u Budimpešti, a u novinarstvu je proveo četiri decenije. Vujić je dopisnik mnogih listova, televizijskih i radio stanica.

Podsećamo da je profesoru Vujiću krajem aprila 2017. godine dodeljeno zvanje Srpski vitez prvog reda. Ovu prestižnu titulu dodelio mu je Kulturno-istorijski centar “Srpska kruna” iz Kragujevca, koji se bavi očuvanjem nacionalne kulture Srba i promocijom srpskog stvaralaštva.

Naše Mesto