Opštinama Vrbas i Odžaci po milion dinara za reciklažu i kanalizaciju

65

VRBAS / ODŽACI - Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić uručio je predstavnicima opština Vrbas i Odžaci po milion dinara za sufinansiranje projekata od strateškog značaja u oblasti regionalnog razvoja.

Zgrada Opštine Vrbas / Foto: Jelena Beljkaš / januar 2018. godine

Odobrena sredstva odnose se na izradu tehničke dokumentacije za opremanje industrujskih zona i izrade studija izvodljivosti za strateške projekte.

Predsednik opštine Vrbas Milan Glušac potpisao je ugovor vredan milion dinara za sprovođenje projekta „Studija izvodljivosti uključivanja transfer stanice sa reciklažnim centrom i kompostilištem u Vrbasu u regionalni sistem upravljanja otpadom“.

Glušac je rekao da reciklažni centar, za koji se priprema projekat, može trajno da reši probleme deponija sa kojima se susreću mnogi gradovi. On je dodao da se posle studije izvodljivosti prave idejni i glavni projekat, posle čeka se kreće u realizaciju regionalne deponije sa reciklažnim centrom.

Opština Odžaci će dobijena sredstva utrošiti za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju atmosferske kanalizacije u radnoj zoni u Odžacima. Lokalna samouprava će učestvovati u projektu sa dodatnih 300.000 dinara.

Naše Mesto