Saobraćajna edukacija za građane opštine Kula

158

KULA - Savet za bezbednost saobraćaja opštine Kula u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, organizovaće u četvrtak, 24. maja 2018. godine niz aktivnosti posvećenih bezbednosti građana.

Saobraćajna edukacija za Kuljane

U Kuli, Crvenki i Sivcu će biti održan saobraćajno-obrazovni čas “Pažljivkova pravila u saobraćaju” sa ciljem edukacije dece predškolskog uzrasta i đaka prvaka o značaju bezbednosti u saobraćaju. Polaskom u školu, deca postaju aktivni učesnici u saobraćaju i stoga je veoma važno da u ovom periodu nauče i usvoje osnovna pravila ponašanja u saobraćaju.

Predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja će uz pomoć maskote „Pažljivko“, animirati đake prvake da kroz igru nauče neka od najvažnijih saobraćajnih pravila.

Od 11:00 do 15:00 časova će biti organizovana prezentacija pravilne upotreba sigurnosnog pojasa kroz simulatore, pravilna upotrebe sigurnosnog pojasa i njegovi efekti pri čeonom sudaru i prevrtanju vozila.
Učesnici u saobraćaju će imati jedinstvenu prilku da probaju simulatore I tako se uvere u značaj pravilnog postupanja u saobraćaju.

Takođe, od 11:00 do 15:00 časova u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Kuli će biti organizovana Tribina za mlade “Na maturu bez automobila”.

Edukacija treba da doprinese podizanju svesti o značaju poštovanja saobraćajnih propisa.