Lazar Ristovski najavio predstojeći filmski festival u Ravnom Selu

159

RAVNO SELO - Na konferenciji za štampu, koja je u utorak održana u Ravnom Selu, glumac Lazar Ristovski najavio je da će se drugi po redu Ravno Selo film festival održati u periodu od 23. do 25. juna.

Ravno Selo film festival

Ravno Selo film festival prvi put je održan prošle godine sa željom da se prikupe sredstva za obnovu Doma kulture koji je stradao u požaru. Festival se bavi debitantskim i omladinskim filmom i filmskom muzikom i ove godine će biti održan na tri lokacije u Ravnom Selu, a po svemu sudeći, već naredne godine će se održavati pod krovom Doma kulture.

Lazar Ristovski, inače rođeni Ravnoselac, najavio je da će na ovogodišnjem festivalu specijalni gost biti mladi glumac Miloš Biković, koji je pobrao simpatije gledalaca pojavivši se u filmu a potom i seriji „Montevideo“.

Ove godine će u okviru programa biti prikazani dugometražni debitantski igrani filmovi „Ederlezi rising“ Lazara Bodrože, „Iskra“ Gojka Berkuljana, „Zlatna petorka“ Gorana Trenčkovskog, „Led“ Olega Trofima kao i „Izvan granica realnosti“ Aleksandra Boguslavskog i Frančeska Činkvemanija. Pored pet dugometražnih, biće prikazani i kratkometražni omladinski filmovi koje su radili studenti. Na festivalu će gostovati fakultet iz Pekinga sa svojim predstavnicima.

Predsednik opštine Vrbas Milan Glušac rekao je da Ravno Selo film festival upotpunjuje kulturnu ponudu opštine Vrbas i da polako zauzima sve istaknutije mesto od svih događaja koje podržava lokalna samouprava.

Naše Mesto