Policijska stanica u Vrbasu organizuje aktivnosti za najmlađe i motocikliste

124

VRBAS - Policijska stanica Vrbas će organizovati dve aktivnosti iz oblasti bezbednosti u saobraćaju, nastavljajući svoje aktivnosti u sprovođenju strategije policije u zajednici u mesecu junu 2018. godine.

Centar Vrbasa / Foto: Jelena Beljkaš

U subotu, 2. juna, s početkom u 18:00 časova na gradskom trgu Nikole Pašića u Vrbasu biće sprovedena aktivnost u nameri da se edukuju vozači motocikala. Aktivnost će biti sprovedena u saradnji sa Savetom za bezbednost opštine Vrbas, Kancelarijom za mlade, AMSS iz Vrbasa, AMSS – Centar za motorna vozila, Crvenim krstom Vrbas, Moto-klubom „Pegasus“ iz Kucure, Moto-klubom „Paradiso“ iz Vrbasa i Moto-klubom „Dragons“ iz Zmajeva.

Očekuje se učešće oko 100 motociklista od kojih će većina biti iz zemalja okruženja kao gosti Moto–kluba „Pegasus“ iz Kucure. Planirana je zajednička vožnja svih učesnika iz Kucure do Trga Nikole Pašića u Vrbasu. Na mestu okupljanja biće organizovan pokazni poligon na kome će policijski službenik na motoru (PU Novi Sad) prikazati način bezbednog upravljanja motorom u posebnim uslovima. Od strane gosta predavača dr Branislava Aleksandrovića biće održana predavanja na temu „Bez alkohola na dva točka“, a Crveni krst Vrbas izvešće pokaznu vežbu ukazivanja prve pomoći vozaču motocikla pri saobraćajnoj nezgodi.

Od strane AMSS Vrbas i Saveta za bezbednost saobraćaja obezbeđene su poklon kacige a od strane moto klubova učesnika poklon paketi koji će biti podeljeni prisutnim građanima na kraju programa.

U ponedeljak, 4. juna s početkom u 10:00 časova biće organizovano finalno takmičenje na Trgu Nikole Pašića na temu edukacije najmlađih u saobraćaju pod nazivom „Pažljivko“, u saradnji sa Predškolskom ustanovom „Boško Buha“ iz Vrbasa, koja u okviru 12 objekata edukuje 64 vaspitne grupe sa oko 1.500 dece.

Na manifestaciji se očekuje dolazak gostujućih takmičarskih predškolskih ustanova PU „Naša radost“ iz Srbobrana, PU „Radosno detinjstvo“ iz Novog Sada i PU „Ljuba Stanković“ iz Beočina.

„Ovo je četvrta godina zaredom da organizujemo manifestaciju „Pažljivko“ i svake godine u takmičarskom delu u toku meseca maja edukujemo svu predškolsku decu iz Opštine posetom. Ove godine je posećeno 500 predškolaca“, rekli su iz Policijske uprave u Vrbasu.