Obiđite Homoljske planine i lepote istočne Srbije sa Planinarskim klubom „Gora“ iz Vrbasa

1180

VRBAS - Planinarski klub "Gora" organizuje akciju "Homolje 2018" i poziva sve zainteresovane da se priključe ovom putovanju.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Polazi se 2. juna iz Vrbasa sa parkinga ispred gimnazije u 04:00 i iz Srbobrana u 04:15 časova ispred sportske hale. Dužina puta je 350 kilometara i putuje se oko četiri sata putničkim automobilima. Putnici stižu nazad 3. juna oko 22:00 časa.

U subotu, 2. juna planinari će se penjati na najviši vrh Homoljskih planina, Veliki štubej (940 metara nadmorske visine), a dužina staze koja se prelazi iznosi oko osam kilometara. Pored toga, biće organizovane posete pećinama Ravništarka i Ceremošnja kao i vodopadu Siga. Noći se u selu Rudna Glava, a u nedelju se nastavlja obilazak posetom Rajkove pećine u opštini Majdanpek, vodopada, prerasta, kanjona, arheološkog nalazišta, pećine, vidikovca i slično. Dužna staze koja se prelazi u nedelju iznosi oko deset kilometara. Na stazi u Majdanpeku biće lokalni vodič.

Putnici hranu treba da ponesu sa sobom, a postoji mogućnost i usputne kupovine i ručka u restoranu kod pećine Ravništarka ili Ceremošnja. Potrebno je poneti lična dokumenta, baterijsku lampu, odeću prikladnu vremenskim uslovima, ličnu prvu pomoć i lekove. Troškovi prevoza iznose 2.000 dinara, noćenje je 1.100, a ulaznice u tri pećine su po 250 do 300 dinara.

Svi zainteresovani mogu da se jave Zdravku na 064/161-06-45 ili Vesni na 064/464-33-43. Vodič puta je Zdravko Rožić.

Vodič zadržava pravo promene plana shodno datoj situaciji na terenu u cilju bezbednosti učesnika. Svako nastupa na vlastitu odgovornost po pravilima PSS.

Naše Mesto