„Vukovima“ tri medalje na Sportskoj olimpijadi školske omladine Vojvodine

166

KULA - Takmičari Karate kluba "Vukovi" iz Kule učestvovali su na Sportskoj olimpijadi školske omladine Vojvodine koja je održana u periodu od 17. do 20. maja u Novom Sadu.

Foto: KK "Vukovi"

Šest „Vukova“ učestvovalo je na takmičenju koje je okupilo više od 5.500 učenika iz cele pokrajine, predstavljajući svoju školu i grad:

  • Krnajac Mihajlo, OŠ “Isa Bajić” Kula, kategorija peti i šesti razred
  • Stamenković Nikola, OŠ “Petefi Brigada” Kula, kategorija sedmi i osmi razred
  • Goga Roland, OŠ “Petefi Brigada” Kula, kategorija sedmi i osmi razred
  • Vještica Aleksandar, OŠ “Petefi Brigada” Kula, kategorija sedmi i osmi razred
  • Vukmirović Marko, Gimnazija “Žarko Zrenjanin” Vrbas, kategirija prvi i drugi razred
  • Mijanović Miljan, STŠ “Mihajlo Pupin” Kula, kategorija treći i četvrti razred

Osvojivši tri bronzane medalje (Krnajac Mihajlo, Goga Roland, Stamenković Nikola) i dva četvrta mesta (Vukmiromić Marko, Mijanović Miljan), takmičari “Vukova” su pokazali visoku tehničku i taktičku pripremljenost i dostojno predstavili svoje škole u konkurenciji najboljih karatista Vojvodine.

„Uprava i trenerski tim su veoma zadovoljni postignutim uspehom, samim tim što se u klubu intezivno pripremamo za predstojeći Kup Srbije, a sada u nedelju putujemo u Zrenjanin na Kup “Zadrugara” što ćemo iskoristiti kao kontrolni turnir pred najveću državnu smotru. Cilj ka kojem idemo, imajući u vidu da imamo sve kategorije takmičara a posebno smo brojni i jaki u kategoriji kadeta-juniora, je da se u muškoj konkurenciji sve sa takmičarima iz Kule, popnemo i ostanemo duži niz godina u vrhu države Srbije. Potvrda da idemo ka tom cilju, govori činjenica da su „Vukovi“ za veoma kratak takmičarski staž od osamnaest meseci vec iznedrili devet reprezentativaca Srbije od pionira do mladjih seniora“, poručuju iz kluba.