Opštinama Odžaci i Vrbas sredstva za uređenje kanalske mreže

83

ODŽACI / VRBAS - Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević uručili su ugovore predstavnicima 41 lokalne samouprave među kojima su bili i predstavnici opština Odžaci i Vrbas.

Sportsko-poslovni centar Odžaci / Foto: Wikipedia

Ovim dvema opštinama pripala su sredstva za uređenje kanalske mreže, a ugovore je u ime opštine Odžaci primila predsednica opštine Latinka Vasiljković, dok je ugovor ispred opštine Vrbas potpisao Marijan Mijanović, član Opštinskog veća.

U opštini Vrbas će biti realizovan projekat ukupne vrednosti 4,7 miliona dinara bez PDV-a. Budući da je po konkursu obezbeđeno 1,4 miliona, opština Vrbas ima obavezu da obezbedi dodatnih 3,3 miliona. Uređenje kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta vršiće se u katastarskim opštinama Kosančić, Kucura, Savino Selo, Ravno Selo i Zmajevo.

Predsednica opštine Odžaci Latinka Vasiljković potpisala je ugovor na iznos od 4,7 miliona dinara dok je lokalna samouprava dužna da obezbedi dodatnih oko 13,1 milion. Sredstva će biti iskorišćena za uređenje kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta u katastarskim opštinama Bački Gračac, Bački Brestovac, Srpski Miletić, Bogojevo, Deronje, Odžaci, Karavukovo, Lalić i Ratkovo.

Naše Mesto