(VIDEO) Održana saobraćajna edukacija za građane opštine Kula

77

KULA - U Kuli, Crvenki i Sivcu je u četvrtak održana saobraćajna edukacija za građane, a glavni cilj ovog događaja bilo je informisanje mladih o bezbednosti u saobraćaju.

Plato ispred pošte u Kuli / Foto: B. Grbić / maj 2018.

Oko sto mališana predškolskog uzrasta i prvog razreda osnovne škole iz cele opštine prisustvovalo je času „Pažljivkova pravila“, a posle toga je svakom detetu poklonjena svetleća narukvica.

Učenici Ekonomsko-trgovinske škole u Kuli imali su priliku da prate dve tribine „Na maturu bez auta“ i „Još uvek vozim“, budući da se bliže maturske večeri gde se često konzumira alkohol. Najveći utisak na srednjoškolce ostavio je Siniša Savić iz Udruženja paraplegičara koji je kao tinejdžer ostao paralizovan u saobraćajnoj nesreći. On je svojim primerom pokazao kako izgledaju posledice neoprezne vožnje.

Građani Kule mogli su na platou ispred pošte da isprobaju simulatore čeonog sudara i prevrtanja vozila i na taj način im je približeno kakve ozbiljne posledice može da izazove trenutak nepažnje tokom vožnje. Učesnicima su podeljeni promotivni materijal i prigodni pokloni.

Akciju je organizovao Savet za bezbednost saobraćaja opštine Kula u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja.

Naše Mesto