Projekat “Da svaki Rom ima dom” teče po planu, u Laliću kuće montirane

28

ODŽACI - U toku je realizacija projekta "Da svaki Rom ima dom" koju finansira Evropska unija, kofinansiraju Vlada Republike Srbije i Opština Odžaci, a sprovodi Hausing centar u partnerstvu sa Opštinom Odžaci.

Ilustracija / Foto: pexels.com

Gradilišta u Laliću, Bačkom Brestovcu, Bačkom Gračacu, Karavukovu i Bogojevu obišli su predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kao i konsultantske kuće Roma hausing i Hausing centra kako bi se uverili da radovi za sada teku po planu.

Kako je ranije navedeno, rok za završetak radova je kraj jula tekuće godine. U Laliću su objekti montirani, pokriveni i urađena im je stolarija, a trenutno se izvode zanatski radovi unutar objekata i termoizolacija fasade.

U ostalim mestima u kojima se izvode radovi urađeni su temelji i betonske ploče a u toku nedelje bi trebalo da počne montaža.

U toku su i pripreme za zapošljavanje i aktivnu socijalnu inkluziju budućih stanovnika naselja koja su u izgradnji, a održane su i konsultacije sa Školom za osnovno obrazovanje odraslih iz Sombora gde će lica moći da steknu osnovno obrazovanje.

Organizacija “Help” predstavila je i mogućnosti samozapošljavanja koje nudi Vlada Nemačke, kako bi korisnici projekta mogli samostalno da privređuju.

Naše Mesto