(VIDEO) (FOTO) Kulski rotarijanci organizovali druženje u Ruskom Krsturu

145

RUSKI KRSTUR / KULA - U subotu je na bazenu u Ruskom Krsturu organizovano druženje kulskih rotarijanaca. U okviru tog druženja, održano je i takmičenje u pecanju i mala škola kuvanja ribljeg paprikaša.

Foto: N. J.

Ovo druženje polako postaje tradicionalno, a u poslednjih par godina održava se ispod nadstrešnice na bazenu, čiji je jedan deo finansirao i opremio upravo Rotary klub iz Kule.

U okviru takmičenja u pecanju, prijavljeni pecaroši su se takmičili u tome ko će upecati više ribe u periodu od sat i po vremena. S obzirom na to da su svi prijavljeni pecaroši u stvari dobri prijatelji i kolege, suština ovog takmičenja bila je u druženju. Na kraju su podeljeni i pehari.

Mala škola kuvanja ribljeg paprikaša organizovana je sa dva kotlića gde su najiskusniji podučili svoje mlađe kolege o tome kako se kuva savršeni riblji paprikaš. Ekipa Portala „Naše Mesto“ bila je u prilici da proba paprikaše koji su tom prilikom pripremljeni, te smo se lično uverili da su oni izuzetnog kvaliteta.

Pecanje i kuvanje ribljeg paprikaša u stvari su bili samo povod za druženje i kvalitetan razgovor. A toga je bilo u izobilju, s obzirom na to da su kulski rotarijanci sve priznati profesionalci u svojim profesijama. Od njih se definitivno moglo čuti puno praktičnih, ali i suštinskih stvari.

Inače, druženju su se odazvali i predstavnici okolnih Rotari klubova, te smo iskoristili priliku da porazgovaramo i sa njima. O svemu tome možete gledati u okviru video priloga koji smo pripremili.

Pogledajte video prilog iz Ruskog Krstura:

Pogledajte galeriju fotografija:

 

Naše Mesto