Završeno Otvoreno prvenstvo Vrbasa u kuglanju

133

VRBAS - U Vrbasu je u nedelju završeno Otvoreno prvenstvo Vrbasa u kuglanju na kome je učestvovao veliki broj takmičara.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Pobednik turnira je Miloš Simijonović, dvostruki pojedinačni prvak Srbije, reprezentativac Srbije, trenutno član austrijskog kluba „Nojnkirhen“ iz Beča. Simijonović je u prvih 60 hitaca priredio vrhunsku predstavu prepunom gledalištu, oborivši 335 čunjeva i već tada se videlo da neće imati težak zadatak da osvoji glavnu nagradu, da bi u nastavku odigrao opušteno i sa 608 oborenih čunjeva zauzeo prvo mesto.

Drugo mesto zauzeo je Dragan Nježić, još uvek član srpskoligaša „Petrovaradin“ iz Petrovaradina sa 588, a treće mesto Velimir Joković iz kulskog „Hajduka“ sa 577 oborenih čunjeva. Najuspešniji takmičar iz Vrbasa je Mladenko Čavić sa 552 oborena čunja.

Na turniru je učestvovalo 140 takmičara, a u finalnom delu se našlo 16 najuspešnijih iz kvalifikacija.

Organizatori iz Kuglaškog kluba „Veteran BMV“ iz Vrbasa su zadovoljni sa odzivom takmičara i posebna im je čast bila da pozdrave kapitena srpske reprezentacije Jovana Ćalića, koji iako povređen došao je da uzme učešće na ovom turniru, isto tako organizator se zahvaljuje svim učesnicima i posetiocima turnira.