Policijska uprava Sombor evidentirala pet saobraćajnih nezgoda, povređeno osam lica

38

KULA / SOMBOR / ODŽACI - Policijska uprava u Somboru izdala je saopštenje o stanju bezbednosti saobraćaja u opštinama Kula, Sombor i Odžaci za period od 21. do 27. maja.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

U saopštenju je navedeno da je u toku prethodne nedelje na području Policijske uprave u Somboru evidentirano pet saobraćajnih nezgoda u kojima je osam osoba zadobilo lake telesne povrede. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržano je sedam vozača.

Na teritoriji grada Sombora evidentirane su četiri saobraćajne nezgode u kojima je sedam osoba zadobilo lake telesne povrede. Dva vozača su zadržana zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Na području opštine Apatin nisu evidentirane saobraćajne nezgode. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržan je jedan vozač.

Na području opštine Odžaci nisu evidentirane saobraćajne nezgode. Dva vozača su zadržana zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

U opštini Kula evidentirana je jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedna osoba zadobila lake telesne povrede. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržana su dva vozača.

Napisano 54 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i izdato 346 prekršajnih naloga.

Najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda je neustupanje prvenstva prolaza.