(FOTO) Karatistkinja „Crvenke“ Nikolina Sarapa osvojila bronzu na Kupu Srbije u Beočinu

265

CRVENKA - Na Kupu Srbije za kadete, juniore, mlađe seniore i seniore u Beočinu, koji je održan 2. juna u organizaciji Karate federacije Srbije, Nikolina Sarapa je u konkurenciji juniorki kate pojedinačno osvojila 3. mesto i bronzanu medalju.

Foto: Boris Rajšli

Iako žreb Nikolini nije bio naklonjen (takmičila se jedno kolo više u odnosu na druge takmičarke i bila druga na žrebnoj listi) ona je do bronzane medalje došla tako što je prošla tri kola savladavši tri suparnice.

Na putu do medalje Nikolina je u prvom meču sa 3:0 pobedila Nataliju Nikolić iz KK „Unsu“ iz Zemuna, da bi u drugom kolu sa 2:1 pobedila Selenu Đorđević iz KK „Radnički“ iz Kovina i u trećem sa 3:0 pobedila Anju Vorkapić iz KK „Somborac“ iz Sombora.

Foto: Boris Rajšli

U četvrtom kolu, u meču za ulazak u finale, Nikolini je nedostajalo još malo sreće, pre svega u taktici, u izboru jače kate i još koncentracije i snage. Nikolina je ovaj meč izgubila od Milice Nikolić iz KK „Čukarički Roda“ iz Beograda i tako osvojila bronzanu medalju.

Foto: Boris Rajšli

Nikolinu u narednom periodu posle deset godina treniranja očekuju pripreme za polaganje za majstorsko zvanje „crni pojas 1. dan“ koje treba da usledi na Karate kampu KSV u Apatinu 14. jula, gde će po pozivu takođe učestvovati kao takmičarka na pripremama.

Foto: Boris Rajšli

Druga takmičarka KK „Crvenka“ Anja Popović se takmičila u kadetskoj konkurenciji takođe u katama pojedinačno i ispala u drugom kolu.