PFL Sombor: Završena takmičarska sezona, Stanišić ubedljivo prvi, Kruščićani idu u niži rang

93

PFL SOMBOR - Za vikend je odigrano sedam utakmica poslednjeg, 30. kola Područne fudbalske lige Sombor.

Ilustracija / Foto: pexels.com

“Crvenka” se kod kuće sastala sa “Budućnosti” iz Paraga, gde je utakmica završena nerešeno 3:3. Crvenčani ovu takmičarsku sezonu završavaju na drugoj poziciji sa 62 osvojena poena, dok su njihovi protivnici zauzeli sedmo mesto.

Nažalost, FK “Mladost” iz Kruščića ovu sezonu završava na poslednjem mestu i u sezoni 2018/2019 će se takmičiti u nižem rangu, tačnije u MFL Sombor 1. razred. U poslednjem, 30. kolu, Kruščićani su gostovali u Tovariševu kod “Vojvodine” i savladani su rezultatom 5:1.

FK “Lipar” bio je u nedelju domaćin ekipi “Rusina” iz Ruskog Krstura. Liparčani su pobedom u poslednjem kolu sa 5:2 uspeli da završe sezonu na devetom mestu, dok se ekipa iz Ruskog Krstura nalazi na trinaestoj poziciji.

Utakmica između “Stanišića” i “Hajduk juniora” završena je u 30. minutu zato što je tim iz Odžaka ostao sa samo šest igrača. Meč je završen rezultatom 6:1 za domaći “Stanišić” kome ovi bodovi nisu igrali neku ulogu budući da su već imali obezbeđenu sigurnu prvu poziciju. FK “Stanišić” će se u narednoj sezoni takmičiti u Vojvođanskoj ligi Sever, a “Hajduk junior” takmičenje završava tačno na sredini tabele, odnosno na osmom mestu.

Somborki “ŽAK” izgubio je u gostima od “Budućnosti” iz Mladenova rezultatom 4:1 i sa 30 poena zauzima 11. pozciju. “Hercegovac” iz Gajdobre poražen je na domaćem terenu od “Krila Krajine” sa 1:4, dok je “Slavija” iz Pivnica nadjačala domaći “Stari grad” sa 1:2.

Konačna tabela:

M.V.