Gerontološkom centru Vrbas skoro dva miliona za opremanje soba za smeštaj nepokretnih

36

VRBAS - Vlada Republike Srbije je na sednici održanoj 17. maja donela Rešenje o dodeli sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja za 2018. godinu na osnovu javnog poziva koji je raspisalo Ministarstvo pravde Republike Srbije.

Foto: Gerontološki centar Vrbas

Tim povodom je u Beogradu u petak, 1. juna 130 škola, bolnica, centara za socijalni rad, ustanova za smeštaj korisnika potpisalo ugovore sa ministarkom pravde Nelom Kuburović.

Među deset ustanova za smeštaj korisnika u Republici Srbiji, čiji je projekat odobren od strane Ministarstva pravde, nalazi se Gerontološki centar Vrbas koji je konkurisao sa projektom “Unapređenje uslova i podizanje kvaliteta usluga smeštaja u Gerontološkom centru Vrbas”.

Direkorka Gerontološkog centra Vrbas Radmila Musić izrazila je zahvalnost za dobijena sredstva u iznosu od 1.985.000 dinara. Ona objašnjava da su ova sredstva namenjena za opremanje stacionarnih soba neophodnih za smeštaj nepokretnih korisnika s obzirom na povećan broj zahteva za smeštaj upravo korisnika kojima je neophodna 24-časovna nega.

Najvažnije je da se nabavkom odgovarajuće i kvalitetne medicinske opreme poput medicinskih električnih kreveta, antidekubit dušeka i pratećeg nameštaja uz instalaciju neophodnog video-nadzora obezbede standardi predviđeni Pravilnikom o licenciranju pružaoca usluga smeštaja i smanje sve veće liste čekanja za smeštaj upravo korisnika kojima je pružanje zdravstvene nege najneophodnije, dodala je na kraju gospođa Musić.